Screenshot: YouTube
VIDEO TRILERA U KUPU

LUDO I NEZABORAVNO: POGLEDAJTE SVA TRI PENALA ZA RUDEŠ ZBOG KOJIH JE SLOVENAC NA KRAJU LJUTITO PORUČIO 'Ovakav cirkus si više ne smijemo dozvoliti!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. listopad 2016. 19:31

RUDEŠ - RIJEKA 3:5 (Topić 53'-11m, 62'-11m, 80'-11m / Gavranović 5', Mitrović 8', Andrijašević 33', Šofranac 104', Gorgon 108')

Rudeš (4-2-3-1): Hendija - Šimunović (od 33. Barišić), Boreković, Mlakić, Franić (od 102. Boršić) - Jagić, Ćubel (od 75. Hussain)- Kamenar, Topić, Gabriel - Babić.

Rijeka: (4-2-3-1): Sluga - Martić, Mitrović, Šofranac, Žuta (od 73. Ristovski) - Čanađija, Bradarić - Vešović (od 53. Črnic), Andrijašević (od 68. Mišić), Gorgon - Gavranović.

Stadion: SC Rudeš. Gledatelja: 1000.

----------------------------------------------------------------------------

Dramatičnu utakmicu imali su priliku vidjeti gledatelji u Rudešu u sklopu osmine finala Hrvatskog kupa. Rudeš se sjajno držao, namučio je favoriziranu Rijeku i odveo susret u produžetak nakon što su gubili 3:0, ali u dodanom vremenu favorizirani gosti su slavili.

Na presici nakon susreta trener Rudeša Igor Bišćan bio je pomalo razočaran, ali više zadovoljan prikazanim.

"Jako sam ponosan na svoje dečke nakon ovakve utakmice. Kad se činilo da ćemo u drugom dijelu morati spašavati ponos, dogovorili smo se držati egal i ne potonuti do kraja. Htjeli smo zabiti prvi sljedeći gol da vidimo što će se dogoditi. Nakon toga se utakmica okrenula naglavačke, dobili smo dodatnu snagu i sve više išli naprijed. Bili smo bolji od njih u drugom dijelu nego oni protiv nas u prvom", objašnjava Bišćan i nastavlja:

Golovi: 0:1 (15.15 na videu), 0:2 (17.40), 0:3 (42.30), 1:3 (1.19.20), 2:3 (1.28.55), 3:3 (1.47.00), 3:4 (2.20.53), 3:5 (2.28.10)

"Kad nismo zabili četvrti za pobjedu u završnici, bilo je teško za očekivati da ćemo izdržati. Teško je bilo jer su svi moji igrači imali grčeve na terenu nakon tolikog utroška snage. To nam je veliki podstrek za daljnji rad da idemo dalje i bolje. Nisam sretan jer sam poražen, ali smo puno toga dobili ovom utakmicom.

Na poluvremenu sam rekao dečkima da se ne predaju i pokazali su karakter. On se ne gradi na poluvremenu, oni karakter imaju uvijek u sebi. Pošteni odnos, rad, to imamo od početka, to je negdje skriveno kao podloga i baza u njima, to smo samo malo potaknuli. Stvarno su super dečki, zaslužuju puno bolje, malo mi smeta što se sve u ovom klubu veže uz mene, oni su ti koji odlučuju na terenu".

"Podsjetilo me na Istanbul kao i neke druge utakmice sa sličnim tokom, ali nisam o tome previše razmišljao tokom utakmice. Ne mogu se sjetiti na kojoj je utakmici dosuđeno čak četiri jedanaesterca. Mislim da je Kek mudar kad nije komentirao. Ako ja moram, naš prvi teško da je čisti penal, nije ni njihov prvi bio sasvim jasan. Možda je kriterij bio malo oštriji. Topić je triput zabio sa 11 metara, on je vrlo vješt, miran pod pitiskom, uvijek je naš izvođač. Bio sam prilično miran kad je to izvodio", zaključio je Bišćan.

S druge strane, Rijekin trener Matjaž Kek je komentirao:

"Najvažniji je prolaz uz sav ovaj triler i cirkus kakav si ne smijemo dozvoliti kao u drugom poluvremenu. Previše smo energije potrošili na teškom terenu, to nam nije trebalo. Nije cirkus zbog jedanaesteraca, ne bih se usudio podrobno analizirati dok ne pogledam snimku".

----------------------------------------------------------------------

HRVATSKI KUP - OSMINA FINALA: Inter i Osijek prošli, osam prvoligaša u četvrtfinalu

Zaprešićki Inter i Osijek posljednje su dvije momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem će se za mjesto u polufinalu 30. studenoga boriti osam prvoligaških klubova.

Inter je u Zaprešiću svladao vinkovačku Cibaliju s minimalnih 1-0, a pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale postigao je Marko Kolar. Momčad iz Zaprešića jedina je kao domaćin prošla među osam najboljih.

Osjijek je s 2-1 slavio na Šubićevcu. Gosti su poveli 2-0 pogocima Ukrajinca Lope (41) i Makedonca Petrovića (66), a jedini strijelac za Šibenik bio je Brazilac Brito (76).

Solin - Hajduk 1-2

Vinogradar - Lokomotiva 1-2

Rudeš - Rijeka 3-5 - produžetak

Inter - Cibalia 1-0

Šibenik - Osijek 1-2

Odigrano u utorak:

Bjelovar - Dinamo 1-2

Novigrad - Slaven Belupo 0-1

Istra 1961 - Split 1-3 - produžetak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:36