CROPIX
POSTOJI SAMO JEDNA NEPOZNANICA

MA KAKAV RASPAD, OVO JE PREKRETNICA! Hrvatski prvak na korak do prodaje, zna se i ime kupca! Evo koliko točno vrijedi šampionska Rijeka

Zanimljivo je da se u dokumentu otkriva vrijednost na koju je procijenjen klub – temeljni kapital iznosi 82.870.600,00 kuna
Piše: Luka BenčićObjavljeno: 21. prosinac 2017. 13:01

Hrvatski nogometni klub Rijeka sada i službeno ima ima potencijalnog kupca koji je iskazao interes za otkup dionica Volpijevog Social Sporta, a riječ je o trgovačkom društvu Teanna Limited, registriranom 1. prosinca ove godine u Londonu.

Iako u dokumentu koji je stigao na riječko Gradsko vijeće i uvršten je u dopunu dnevnog reda sjednice ne stoje nikakvi detalji o tvrtki, neslužbeno, u riječkim kuloarima priča se da iza nje stoji sam Damir Mišković.

Grad je u dnevni red uvrstio točku po kojoj moraju odlučiti da li se odriču prava prvokupa dionica Social Sporta, na što imaju pravo temeljem ugovora, a vijećnicima se predlaže da to prihvate, kako bi se otvorila mogućnost transakcije između Social Sporta i Teanne Limited.

Rijeka, 021117.
Stadion Rujevica. Nogometna utakmica, HNK Rijeka - AK Austria Wien, 4 kolo skupina D, Europska Liga. Na fotografiji: Damir Miskovic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Zanimljivo je da se u dokumentu otkriva vrijednost na koju je procijenjen klub – u prijedlogu se navodi da je HNK Rijeka sportsko dioničko društvo Rijeka za obavljanje sportskih djelatnosti trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke i nizozemske zaklade Stichting Social Sport, "s ukupno upisanim temeljnim kapitalom u iznosu od 82.870.600,00 kn, podijeljenim na 828.706 redovnih dionica nominalnog iznosa po 100,00 kn svaka."

Grad Rijeka vlasnik je 30 posto dionica, a Social Sport 70 posto vrijednih oko 58 milijuna kuna. Social Sport, koji izlazi iz NK Rijeke nakon pet godina, predlaže da Grad svoje dionice zadrži, a da se odreknu prava prvokupa na preostalih 70 posto dionica. O tom će se prijedlogu glasati danas na sjednici Gradskog vijeća.

Linker
23. travanj 2024 14:22