Sandro Kulenović
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

DEČKO SRUŠIO REAL

MAKSIMIR OSTAJE BEZ JOŠ JEDNOG DRAGULJA Novi Mandžukić odlazi u Legiju

AUTOR:
  • Tomislav Piškor

 • OBJAVLJENO:
 • 06.06.2016. u 16:47

 • Nakon subotnje utakmice juniora Dinama i madridskog Reala u kojoj su Purgeri slavili s 1:0 golom Sandra Kulenovića, iz Dinamove tvornice talenata pojavio se bijeli dim. Kulenovića, koji se prvi puta prezentirao široj javnosti, proglasili smo novim modrim Madžukićem, s obzirom da po kretnjama, izgledom i reakcijama neodoljivo podsjeća na reprezentaqtivnog napadača. Nakon pobjedničkog gola kojim je srušio madridski Real, izjavio je sa smiješkom:
  - Mandžukić mi je definitivno jedan od najdražih igrača, imamo slične karakteristike.
  Međutim, prije jučerašnje finalne utakmice ‘Ramljaka’, Sandra smo u prolazu upitali istinitost tvrdnji poljskih novinara koji tvrde kako ovaj talentirani napadač ide put glavnog grada Poljske, u varšavsku Legiju.
  - Da, istina je! Sutra putujem u Varšavu, sve smo dogovorili. I, ne, nije proba u pitanju – izjavio je Sandro Kulenović.
  Konstenirani da još jedan mladi talentirani dječak odlazi iz Dinama, upitali smo šefa nogometne škole Marijana Vlaka da prokomentira još jedan neočekivani odlazak.
  - To nije još riješeno. Vidjet ćemo. Pojavljuju se neke stvari kod kojih smo nemoćni, ali mislim da će na kraju on ipak ostati – izjavio je Marijan Vlak, uz to potvrdivši da je zadovoljan sezonom u kojoj su mlade momčadi Dinama osvojile 5 od ukupno 6 trofeja.
  Naposljetku, da se ne igramo pokvarenog telefona, kontaktirali smo Sandrovog zastupnika Branka Huciku koji je razjasnio situaciju.
  - Stvar je vrlo jednostavna. Sandru istječe ugovor 15. lipnja, a s klubom nismo našli zajednički jezik. Sa 99 posto sigurnosti mogu tvrditi da Sandro nažalost odlazi iz Dinama. Želimo se zahvaliti Dinamu i svim trenerima koji su radili s njime. Varšava je jedna od opcija, kroz 2-3 dana sve će biti službeno - započeo je Hucika te otkrio kako zapravo Legija ozbiljna opcija jer nudi Sandru brži ulazak u seniorski nogomet i prvu momčad.
  Čini se ovo suludim, kad znamo da Dinamo ima drugu momčad koja se natječe u 2. HNL, odnosno seniorskoj konkurenciji te mladi igrači dobivaju puno prilika.
  - Da, ali o tome s Dinamom, nažalost, nikada nismo pričali - kazao je Hucika frapantnu spoznaju.
  Mladić koji je po karakteristikama novi Mandžukić nakon osam godina tako odlazi iz svog kluba, iz svog rodnog grada, u tuđinu u potrazi za seniorskim nogometom.
  Podsjetimo, Dinamo je već izgubio Josipa Brekala i Branimira Kalaicu, a sada dolazi još jedan ‘udarac’. Teško da Dinamo ovog puta neće osjetiti posljedice takvog egzodusa mladih talenata.