Tom Dubravec / CROPIX
'DRAMA S INSTAGRAMA'

'MALO MI JE TU SVE NEŠTO ČUDNO' Legendarni hajdukovac predviđa rasplet situacije koja je uzdrmala Poljud: 'Treba prebroditi još dva kola...'

HAJDUK Nova trakavica na Poljudu, napadač iz Gane ponovno u središtu pozornosti, a Zlatko Vujović ovako vidi rasplet
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 07. prosinac 2018. 21:02

Hajdukov napadač Ahmed Said koji nije bio u Osijeku gdje je njegova momčad ispala iz Kupa u četvrtfinalu nedugo nakon susreta je na Instagramu objavio post “100 % fit” uz emotikon s nosom nalik onome Pinokijevu, što je aluzija da netko laže.

Said nije putovao u Osijek, nije se našao u kadru 19 putnika za četvrtfinale, a dan ranije na press konferenciji trener Siniša Oreščanin nije ga direktno spominjao, nego je poručio da će na toj utakmici participirati samo oni koji su sto posto spremni. I onda je nakon treninga objavljena lista putnika na kojoj nije bilo Saida ni Hamze, za koje je trener Oreščanin rekao prije Rudeša da ih čuva za Osijek, kazavši tada da je Said osjećao neke probleme i prije utakmice sa Slavenom Belupom u kojoj je zamijenjen, a dao je i gol.

Screenshot: Instagram

Poruka treneru

No, nakon utakmice u Osijeku javio se Said koji je očigledno poslao poruku treneru svojom objavom. Jutro nakon utakmice iz kluba su poručili da će Said zbog toga biti novčano kažnjen, a samo par sati poslije Ganac s talijanskom putovnicom javio se novom objavom na Instagramu u kojoj je napisao da će “istina isplivati na vidjelo na ovaj ili onaj način”.

Očigledno je da je između kluba i Saida nešto puklo, temperamentni napadač ne odustaje od borbe, a kako će ona završiti vidjet će se u zimskom prijelaznom roku. Nije tajna da je Said već ovoga ljeta u slaganju kadrovske križaljke bio jedan od onih kojega bi se rado riješili, ali ima valjani ugovor do ljeta 2020. godine, te bi Hajduku bilo preskupo ulaziti u raskid ugovora jer bi ga morao isplatiti. Ako ne u cijelosti, onda barem u određenom postotku. Naravno, postoji mogućnost da se nađe klub koji bi ga htio pa da Hajduk nešto i zaradi. Činjenica je da je Said svojim nogometnim učinkom ostavio nekakav trag u Hajduku, u 89 utakmica ima 29 golova i 16 asistencija, a znao je donositi Hajduku bodove i spašavati ga. Uostalom, sa sedam golova prvi je strijelac kluba ove sezone, ali je isto tako zbog svoga temperamenta imao iskakanja iz uobičajenoga ponašanja.

Screenshoz: Instagram

Je li neodlazak Saida u Osijek, koji je preskočio zadnje dvije utakmice, nagovještaj poremećaja odnosa s Oreščaninom? Kako će to završiti, te koja je prava istina s klupske strane, odgovor očekujemo danas od trenera Hajduka, a zanimljivo je hoće li Said biti u kadru za susret s Istrom 1961 koji je na rasporedu u subotu.

“Drama s Instagrama” bila je povod da za mišljenje o Saidu kontaktiramo nekadašnjeg napadača Bijelih Zlatka Vujovića koji je s njim radio dok je ne tako davno bio u Hajdukovu stožeru.

- Nema se tu što komentirati, trener govori da je nespreman, on govori da je spreman. Na treneru je da odluči i nema se tu što reći. Malo mi je tu sve nešto čudno, jedan govori da je spreman, drugi da nije - kazao nam je Vujović.

Pula, 090518.
Nogometna utakmica izmedju Istre 1961 i Hajduka na stadionu Aldo Drosina.
Na fotografiji:Ahmed Sais Said 0:3.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Sve je moguće

Kako komentirate Saidovu komunikaciju putem društvenih mreža?

- Može biti da je to posljedica toga što nije bio u kadru za posljednju utakmicu, sve je moguće. Nije bio standardan, moguće da se on malo naljutio. Trener je rekao da igraju najspremniji i drži se toga. Neće trener staviti nekoga tko nije dovoljno spreman i nema dovoljno treninga i utakmica. Trener odgovara, vedri i oblači, pa da ne bude trakavica u stilu “ja sam mogao, a time nisi stavio”… To nije u mojoj domeni.

Said ima ugovor do 2020. godine. Kako vidite rasplet?

- On će otići ako ga Hajduk isplati 70-80 posto, što se klubu ne isplati. Ali njemu je ovdje lijepo, ne vjerujem da će ići. Igrao ili ne igrao, ovdje mu je lijepo, ima sunce i more. Pitanje je hoće li naći klub, jer teško da će itko od ovih koji su došli u posljednje vrijeme, osim Hamze koji se ozlijedio, naći klub. Ali na Saidu i klubu je da se dogovore - zaključio je Vujović i dodao par rečenica i o aktualnom trenutku.

- Treba prebroditi još dva kola, trener je rekao kako će se igrati, ima svoju viziju, treba ga pustiti, a kasnije se može analizirati što je napravio. Od prvoga dana govorim da ima potencijala u ovoj momčadi, samo se trebaju uštimati.

Saidovi grijesi

› Na susretu s Evertonom u play-offu za Europsku ligu samovoljno je izveo jedanaesterac koji nije iskoristio, a da je Bijeli bi bili u šansi za Europsku ligu.

› Nakon susreta s Lokomotivom verbalno je napao suigrača u svlačionici, vikao je na Hajdukova vratara Dantea Stipicu.

› U jednom susretu kada je bio zamijenjen zbog ljutnje je šutirao boce s vodom kada je izlazio iz igre.

› Prošle sezone kod trenera Carrilla prebačen u drugu momčad jer na utakmici s Cibalijom nije dodao Ercegu koji je bio u boljoj poziciji.

› Na utakmici s Goricom ove sezone u porazu na Poljudu u završnici susreta je isključen zbog udaranja protivničkoga vratara Kahline pa je dobio četiri utakmice kazne.

› Posljednji slučaj sa Saidom u glavnoj ulozi je ovaj “friški” kada je nakon ispadanja iz Kupa, u kojemu nije sudjelovao, ušao u prepirku klubom objavama na Instagramu, za što je Hajduk najavio novčanu kaznu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:57