Damir Krajač/EPH
RTL DANAS

MAMIĆ NAKON SAČEKUŠE 'Izložen sam teroru huligana i političara, pitanje je kad će me pogoditi metak'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2016. 22:05

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović u utorak su napadnuti ispred zgrade splitskog Prekršajnog suda, gdje se održavalo ročište zbog nereda u svečanoj loži poljudskog stadiona prije dvije godine.

Dvojac je prošao bez ozljeda, a oštećeno je nekoliko automobila. Prema tvrdnjama svjedoka, za napad su odgovorne više od dvije osobe kako tvrdi policija.

"Vratio sam se živ i zdrav i normalan. Iako je to bila jedna neugodna situacija sa sretnim završetkom. Bengalka koja je probila staklo i upala u automobil, srećom nije eksplodirala", kazao je Mamič za RTL Danas.

"Vidio sam nekoliko lica. Imali su kapuljače i šalovi preko lica, to su njihovi zaštitni znakovi. Oni drugačije ne znaju napadati nego mučki i u grupi", dodao je.

"Osjećam se već jako dugo nesigurno i nezaštićeno. To sam usporedio sa sezonom otvorenog lova na veprove. Samo je pitanje kada će me metak pogoditi. Izložen sam već nekoliko godina teroru medija, huligana, političara... Uskraćena su mi sva ljudska prava", naglasio je Mamić.

Mamić ne vjeruje da će opet završiti u pritvoru.

Savjetnik Uprave Dinama prozvao je političare.

"Rado bih da sve političke elite, i lijeve i desne, nestanu s lica zemlje da ova država može normalno živjeti. Zar je moguće da hrvatska reprezentacija, koja je od 11 čak 9 puta bila na svjetskim i europskim prvenstvima, u godinu dana pet utakmica mora igrati bez itijednog gledatelja? Zar je moguće da u 21. stoljeću da još nitko nije sankcioniran za kukasti križ na Poljudu? I ovo danas nitko neće biti sankcioniran! Ovo je danas bio teroristički čin u pola bijela dana koji je mogao završiti s višekratnom smrću. Da se taj auto zapalio i eksplodirao, možemo zamisliti što bi tek bilo. Političari ni u jednom segmentu života ne rade ništa za što su izabrani i plaćeni, tako i u sportu i sankcioniranju huligana. Za sve držim odgovornima nesposobne ljude jer ovu najdivniju zemlju svijeta... Da sam ja premijer, za četiri godine napravim BDP od 12 posto", tvrdi Mamić.

"Imam 57 godina. Prvi puta se protiv mene sada podignula optužnica, očekujem svakim danom da će se podignuti i druga. Veselim se brzom početku suđenja u Osijeku. Nadam se da će ono biti brzo i da ću dokazati svoju nevinost", zaključio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:46