Damir Krajač/CROPIX
STIGLA POTVRDA

Mamić poručio Kramariću da može potražiti novi klub: 'Naštetio je klubu i momčadi'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. kolovoz 2013. 22:20

Lani je zabio 15 ligaških golova, imao 10 asistencija i na njemu je napravljeno pet kaznenih udaraca. Sve to ostavilo je Andreja Kramarića – na transfer listu! Kako neslužbeno doznajemo, u nedjelju je 'Plavi 9' odradio razgovor sa Zoranom Mamićem u kojem mu je rečeno da si može pronaći novi klub. Dakako, uz adekvatnu odštetu.

A sve je krenulo dan ranije nakon utakmice u Koprivnici.

- Šefe, zašto sam na klupi? Ako ne igram, onda me pustite da odem – dočekao je Krama Zorana Mamića ispred koprivničkog stadiona.

Za taj će potez i sam «plavi 9 « reći da mu se naprosto spustila roleta.

- Možda nisma to trebao napraviti pred svima, ali... – pravdao se suigračima Pivariću i Zeleniki. Očito se Krama više nije mogao suzdržati jer su njegovi živci nategnuti za Jurčićevog stolovanja u Maksimiru. Bivši trener ga nije štedio, štoviše kad je zabio dva gola protiv Zadra Jurčić ga je nakon utakmice «poderao».

Činjenica je da je modra devetka statistički najefikasniji centralni napadač. U 300 minuta zabio je tri gola. Čopu je za dva više trebalo 761 a Rukavina je u 307 minuta zabio tek jedan gol... Doduše, ovdje ne računamo Beqiraja koji je tek u Koprivnici upisao prve minute.

No, on je i žrtva sustava koji preferira igru s dva krilna napadača i jednom centralnom špicom. Na krilima su mjesta rezervirana za Soudanija i Fernandesa a po potrebi tamo zaigra i Duje Čop koji je prvi izbor i za centralnog napadača. Zamjene su mu Rukavina, Kramarić i Beqiraj. I laik bi mogao zaključiti da su svi zajedno osuđeni na malu minutažu.

Neki će pognuti glavu, nastaviti trenirati i čekati bolja vremena (Beqiraj), drugi će se zadovoljiti mrvicama (Rukavina) a neki će poput Kramarića eksplodirati i zatražiti transfer.

U cijelu priču uplelo se i malo zavjereničkog štiha. Naime, Kramarićev otac tvrdi da je Andrej trebao istrčati u Koprivnici od prve minute i biti u najozbiljnijim planovima za Austriju Beč. Barem je tako napisao u sms poruci koju je poslao novinarima. Josip Kramarić tvrdi da je Andrej bio izbor Zokija i Krznara za Slaven Belupo, ali da je na intervenciju Zdravka Mamića u početni sastav ušao Fatos Beqiraj. Dan uoči Koprivnice Zorana Mamića direktno smo pitali što će biti sa Kramarićem, i Antolićem nakon što je Jurčić otišao?

- Antolić igra od prve minute – otkrio je vd trenera Dinama. A Kramu ipak nije spomenuo u tom kontekstu pa je pitanje je li stvarno bio u konkurenciji ili se Zoki odlučio na spašavanje karijere Fatosa Beqiraja.

Andrej Kramarić tako je postao «slučaj» kojeg su u Maksimiru riješili u roku odmah. Iako su brojke bile debelo na njegovoj strani, pravu priliku nije dočekao. Netko u Dinamu je procjenio kako je najbolje da se rastane od svoga djeteta.

Na dinamovoj službenoj stranici stigla i je potvrda:

Napadač Dinama Andrej Kramarić je nakon neprimjerenog medijskog istupa poslije utakmice u Koprivnici udaljen iz prve momčadi te ima "slobodne ruke" naći novi klub.

- Andrej je svojim istupom naštetio klubu i momčadi samo par dana uoči vrlo bitne utakmice u Beču te tako jasno pokazao kako mu atmosfera u momčadi nije na prvom mjestu. Jasno je da s takvim razmišljanjem nema mjesta u svlačionici – objasnio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Linker
13. travanj 2024 11:25