Cropix
PRESICA UOČI DERBIJA

Mamić pričao o kulturi pa napao Splićane: 'Hajduk se hrani na sukobu, itako kroz čitavu povijest!'

Dan uoči velikog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru (subota, 15.00), trener Modrih Zoran Mamić izašao je pred novinare i progovorio o nogometu, ali i o tenzijama koje su se stvorile na relaciji Zagreb - Split.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. prosinac 2015. 14:29

"Čekamo utakmicu s veseljem, vjerujemo da će biti dobra atmosfera, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama. Respektiramo Hajduk, ali svjesni smo svoje kvalitete i želimo osvojiti tri boda. Mislim da se Hajduk neće braniti, ali neće ni srljati; tražit će svoju priliku u greškama. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da njihova mladost i kvaliteta dođu do izražaja", ocijenio je Mamić i izrazio zadovoljstvo činjenicom što je tjedan dana imao gotovo cijelu momčad na raspolaganju.

Modri su ove sezone već dva puta igrali protiv Hajduka i oba puta je završilo bez pobjednika:

"U Splitu smo jako dobro otvorili, pola sata dominirali i nije ih bilo nigdje, a u nastavku su oni kontrolirali igru bez pravih prilika i nismo 'visili'. Imaju oni svoju kvalitetu, podršku navijača, neopterećenost i nisu pod pritiskom da moraju dobiti kao mi tako da su u stanju pružiti dobru igru. Mi ćemo se truditi sutra biti bolji nego u dvije utakmice dosada.

Kada bi Dinamo protiv Hajduka odigrao utakmicu na razini svojih europskih izdanja ove sezone, pobjednik ne bi bio upitan?

"Naravno da ambijent, publika, važnost natjecanja i puno toga utječe na igru, ali isto tako i činjenica što protivnici u prvenstvu i u Europi igraju potpuno drugačije protiv nas. Također, treba biti svjestan da je Dinamo najbolji u Hrvatskoj, ali svejedno imamo jako puno igrača od 19, 20 godina koji su skloni oscilacijama i nije im lako držati formu".

Trener Modrih nije htio nikoga posebno istaknuti u redovima Hajduka:

"Neću isticati pojedince. Sviđa mi se kako su organizirani, poštuju zahtjeve trenera, izvršavaju u velikoj mjeri i to im je dobra strana", rekao je Mamić i nastavio priču o čak tri kluba u razmaku od tri boda na vrhu: "Nismo mislili da ćemo ispustiti toliko bodova i naravno da bi željeli da to nije tako, ali ne možemo promijeniti što se dogodilo i sada se trebamo truditi da se vratimo tamo gdje smo bili proteklih 10 godina".

Osvrnuo se trener na tenzije koje su se, kao i obično prije derbija, dodatno dignule. I bocnuo hajdukovce...

"Svugdje u svijetu se stvaraju prije derbija: to je tako. Sigurno bi to sve moglo biti na kulturnijem nivou, ponekada ima udaraca ispod pojasa, ali kažem: tako je to svugdje. O nekakvim mogućim incidentima niti ne razmišljam; zanima me samo teren. Naravno da takva situacija puno više odgovara Hajduku koji se hrani na sukobu; ne samo sada nego kroz povijest. Ne čiste svoje probleme nego traže neprijatelja vani, to je opće poznato i nema smisla o tome pričati", uputio je Mamić otrovnu strelicu gostima iz Splita pa ipak 'spustio loptu na zemlju'.

"Čekamo utakmicu s veseljem, vjerujemo da će biti dobra atmosfera, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama. Respektiramo Hajduk, ali svjesni smo svoje kvalitete i želimo osvojiti tri boda".

Najzanimljivija utakmica 19. kola Prve HNL, derbi između Dinama i Hajduka, bit će odigran u subotu na stadionu Maksimir, s početkom u 15 sati, a glavni sudac dvoboja je Ante Vučemilović iz Osijeka.

'O ZDRAVKU MAMIĆU I REMETINCU'

"Naravno da me to opterećuje i bio bi monstrum da je drugačije. Ne možemo odlučiti kada će se sastati žalbeno vijeće, oni imaju mogućnost da to bude danas, za tri ili sedam dana, a kada se nađu i donesu odluku onda tek mi u obitelji možemo reagirati kako se od nas očekuje".

'Suvišno je uopće komentirati Hajdukove optužbe da je prvenstvo neregularno!'

"Mislim da je to suvišno komentirati. Ljudi iz Intera su sve rekli. Nazvao me g. Toplak i pitao bi li nam odgovaralo da odgodimo utakmicu Kupa, tada smo bili aktivni u Europi, analizirali smo i pristali na odgodu koja nam prije toga nije niti pala na pamet. Tko je podnio zahtjev je manje bitno kada smo se sve dogovorili prije toga'.

VJEROJATNI SASTAVI:

DINAMO - HAJDUK (15.00)

Maksimir, (Arenasport). Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek).

DINAMO (4-2-3-1): Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Machado, Antolić - Soudani, Rog, Pjaca - Henriquez

HAJDUK (4-1-4-1): Kalinić – Velazquez, Milović, Bilij, Milić – Jefferson – Juranović, Sušić, Caktaš, Tudor – Vlašić

Linker
21. travanj 2024 08:21