Cropix
NOVI DRAGULJ U MAKSIMIRU

MAMIĆ UVJEREN 'Ante Ćorić je veći talent od Modrića i Kovačića. On je naše blago'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2015. 10:19

Dinamo se u utorak vratio u Zagreb, danas već startaju treninzi u Maksimiru, pripreme u La Mangi stavljene su ad acta. Završene su lijepom predstavom protiv Šahtara koja je pokazala da su plavi dečki pod vodstvom Zorana Mamića itekako spremni za nastavak prvenstva.

- Jako sam zadovoljan pripremama, načinom kako je momčad radila, uvjetima i pažnjom kakvima smo bili okruženi i u Rovinju i ovdje u Španjolskoj. Nažalost, ali tako je to u životu, nije bilo sve bajno, ozlijedili su se Jozo Šimunović, Josip Pivarić i Mario Musa. Ali radi se o sastavnom dijelu našeg posla. Dečkima želim da se što prije vrate u puni pogon, da se priključe momčadi - kaže Zoran Mamić.

Na pitanje je li definirao udarni sastav, trener veli da ima viziju i zna tko bi nakon ovih priprema trebao igrati u prvih 11, no isto tako tvrdi da će svaka utakmica u nastavku prvenstva nositi nešto svoje, netko će dobiti, netko izgubiti u toj priči.

- Neću kazati da imam prvih 11, nama svi trebaju. Mogu sa sigurnošću ustvrditi da će svatko od njih dobiti dovoljan broj minuta.

Je li trener barem malo promijenio stavove i viziju prema nekim igračima nakon ovih priprema?

- Ne, vizija se nije promijenila. Možda je to s jedne strane prepotentno, ali mi s tom momčadi živimo duže vrijeme, nije došlo mnogo novih igrača, znamo koliko tko vrijedi i koliko tko može. Mi u stručnom stožeru slično vidimo i razmišljamo, vrlo smo kompatibilni, na dobrom smo putu.

Jedan igrač iz obrane zaslužio je posebnu trenerovu pohvalu...

- Leonardo Sigali. Moram ga istaknuti, odradio je fantastične pripreme.

Ante Ćorić je pokazao svjetski talent. Mnogi se pitaju je li u ovim godinama bolji od Luke Modrića i Matea Kovačića?

- Ante je blago našeg kluba, biser. Mora još povećati odgovornost u igri, mora biti racionalniji. Po našim mjerenjima fascinirajuće je da je Ante igrač koji najviše pretrči. Bilo bi dobro kad bi to još bolje racionalizirao. Po talentu u ovim godinama Ćorić je ispred Luke Modrića i Matea Kovačića! Jedino je Mateo u tim godinama bio ozbiljniji, Ćorić se još igra nogometa.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:28