Cropix
POZIV NA BUĐENJE

MARIO CVITANOVIĆ NE ŽELI PRISTATI NA TU IGRU 'Ispada kao da je Dinamo već postao prvak, kao da ne moramo ni trenirati, ali nećemo upasti u zamku'

DINAMO Modra je ekspedicija od jučer predvečer na istarskom dijelu priprema
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2018. 16:21

Odveo je Mario Cvitanović igrače u Rovinj, modra ekspedicija stigla je tamo predvečer, a već će danas Dinamov trener momcima prirediti dvostruki program, i jutarnji i poslijepodnevni trening. Na raspolaganju ima 23 igrača i tri golmana, dakle jednog igrača manje od idealnog, od brojke koju je najavio na kraju jeseni. Znači li to da će još netko doći već u rovinjskim danima? Vidjet ćemo, neizvjesnost vlada, Mario Cvitanović o tome i ne govori mnogo. Njegov je dio raditi s ovima koje ima, brinuti o nogometnom znanju. Ovo su mu prve pripreme s momčadi, ljetos je uskočio na klupu nakon odrađenih priprema umjesto Ivajla Peteva.

- Odradili smo ove uvodne dane, rekao bih, buđenje tijela, da se polako igrači adaptiraju na trening. Obavili smo testiranja i liječničke preglede, dobili smo uvid u stanje. Važno je da nema oscilacija, grupa je prilično homogena. Sad nas u Rovinju čeka samo rad - rekao je Cvitanović prije polaska za Istru.

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Znači, program je jednostavan: treninzi ujutro pa treninzi poslijepodne. Tu je, zapravo, sve kao i inače.

- Ovo su sad bazne stvari, temelj za ono što ćemo raditi u Turskoj. Mogu igračima obećati puno rada. Ujutro ćemo uglavnom raditi na fizičkoj pripremi i snazi, a popodne ćemo trenirati s loptom. Želim svima da budu zdravi, da što manje izostanu s treninga, da se dobro pripreme za ono što ih čeka na proljeće. Htio bih samo da sve bude posloženo kako treba, želim igračima da pripreme odrade s puno zdravlja i entuzijazma.

Onda je Dinamov trener još jednom ponovio i ono što mu najviše smeta, što prijeti oduzimanjem koncentracije igračima, a posljedično i ubojitosti.

- Dakle, tijekom odmora su se provlačile teze da smo prvaci, da ne moramo više ni igrati ni trenirati, a to je pogrešno. Nećemo upasti u tu zamku, moramo puno i naporno raditi jer želimo biti bolji i napredovati za sve ono što nas čeka. Da na kraju priprema budemo spremni, sretni, zadovoljni uoči velikih iskušenja koja nas čekaju na proljeće. A tih će iskušenja sigurno biti i zato nema nikakvog opuštanja.

Stigao je Mario Gavranović, sad je službeno, više nema nagađanja, pa može i trener reći koju rečenicu o novom igraču?

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Kreće nova era

- Njegove igre u Rijeci govore sve o njemu. Rekao sam i njemu i igračima da mu želim da se što prije adaptira i on na momčad i momčad na njega. I onda da na terenu pokaže što može i koliko može.

Trener Cvitanović, kojega nemamo previše prilike čuti u javnim istupima, uoči odlaska u Rovinj dotaknuo se i odlazaka Domagoja Antolića i Angela Henriqueza, dvojca koji je već napustio modru svlačionicu.

- Henriquez i Antolić su otišli, želim im puno uspjeha i veliko im hvala za sve što su u proteklim sezonama napravili za naš klub i momčad. Vjerujem da će nastaviti jednako uspješno i u novim sredinama, pratit ćemo njihove nastupe s velikim zadovoljstvom - poručio je Dinamov trener.

Naravno da će onaj završni glanc, igrački i taktički, Cvitanović dodavati u Turskoj, međutim već će se u Rovinju moći vidjeti neke smjernice, moguće nove nogometne ideje. Sve ono jesenas, na neki način, bilo je Cvitanovićevo uhodavanje, momčad je pripremao usput, uz utakmice, ganjajući rezultat i klupske interese. Sad ima vremena, radi po svom planu i programu, sad se na proljeće uistinu očekuje dodatan igrački napredak. Nekima izgleda kao rutinska priprema za rutinsko osvajanje naslova, no u Rovinju, zapravo, počinje nova era: tu se udaraju temelji za novi pohod na Europu i plasman u skupine Lige prvaka ili Europske lige. Koje su ove godine - imperativ!

Linker
18. travanj 2024 20:33