Bozidar Vukicevic / CROPIX
NEMA VIŠE SKRIVANJA

MATJAŽ KEK OBJASNIO PRIČU U OSTAVCI 'Jasno je da se nešto treba napraviti, neki šok, nešto se mora dogoditi… Ja imam ideju što to treba biti'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. studeni 2017. 15:51

Komorno je bilo raspoloženje na druženju trenera Rijeke Matjaža Keka s novinarima uoči utakmice protiv Lokomotive. Naravno, pressica je dan ranije sazvana tim povodom, ali uz dužno poštovanje idućem suparniku Bijelih na Rujevici u ovom trenutku imaju puno većih problema. Ipak, konkretnih poteza, za sada, nema. Damir Mišković niti u jednom trenutku nije doveo u pitanje Kekov status i na Rujevici će još jednom na svoj način pokušati nešto promijeniti.

- Normalno da razgovaramo, s ljudima iz kluba, igračima... Ovo je moment za totalnu mobilizaciju i otvoren razgovor bez fige u džepu. Taj razgovor mora biti usmjeren u traženju i pronalasku rješenja, jer vremena nema, utakmice dolaze jedna za drugom – istaknuo je Kek koji je nakon utakmice protiv Austrije najavio da se moraju povući neki uobičajeni potezi.

Znamo tko strada u takvim situacijama, mnogi su to shvatili upravo kao Kekovu “poruku“ Miškoviću, ali strateg Bijelih je odgovorio na što se odnosio.

- Mislio sam da u ovakvoj situaciji mora reagirati i trener i klub. Ja sam svoje rekao, klub se na sve to skupa očitovao i ne mislim svaka tri, četiri dana to ponavljati. A da se nešto treba napraviti, neki šok, nešto se mora dogoditi… Između nas samih i igrača u svlačionici, to je potpuno jasno.

Odgovorio je Kek i na pitanje misli li da bi njegov odlazak nešto promijenio.

- Meni je najteže razgovarati o samom sebi. Nakon Osijeka sam rekao što sam mislio, odluka je na drugima. Vidim da me neki već pozivaju da bi riješio ja taj problem, ali mislim da klub ne smije biti taoc nikoga i da ćemo na kraju svi skupa donijeti pravu odluku, onu koja je u interesu Rijeke.

Kaže Kek i da ima ideju kako donijeti odluku koja će izazvati taj pozitivan šok.

- Imam ideju, uvijek se u nogometu neke stvari moraju napraviti i dogoditi. Ali neke stvari ostaju u svlačionici i kancelarijama. Sada treba razmišljati o Rijeci, o klubu koji ima armadu navijača, koji ima ovaj trening kompleks i stadion, a ne osobne interese stavljati u prvi plan. A mislim da smo previše pojedinačno gledali, a zaboravili smo ono što je najbitnije, momčad, kohezija, zajedništvo... To je jedna misao o kojoj treba razmišljati o budućnosti da bismo se stabilizirali i krenuli. Poslije ovakvog niza pokrivati se ili sakrivati nešto ispod tepiha ne bi bilo dobro – poručio je Matjaž Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:08