CROPIX
PIŠE MATEO SUČIĆ

MATJAŽ KEK POSTAJE POČASNI TRENER? TO NIJE REALNO Ako Mišković misli da će Kek iz fotelje gledati što se događa, onda ga nije dovoljno upoznao

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. listopad 2018. 15:32

“Da nemam motiva ili ne vidim način kako podignuti ovu momčad, već bi bio u svojoj vikendici u Sukošanu”, rekao je nedavno Matjaž Kek u jednom neformalnom razgovoru i dao naslutiti što će biti kada se ona iskra koja ga je nosila i tjerala dalje ugasi.

Tako je i bilo, Kek je nakon utakmice u Velikoj Gorici produžio u Maribor, a prije toga je tek u razgovoru s navijačima poručio “ne mogu više”.

Kasnije navečer javio se tek SMS porukom poručivši: “Tako je najbolje.“

Pet i pol godina koliko je proveo na mjestu trenera Rijeke sigurno ga je potrošilo, Kek je uložio veliku količinu energije u posao koji je radio, a isto je tražio i od suradnika, igrača i svih ljudi u klubu, pa uopće nema dvojbe da će se, kada se slegnu dojmovi, najprije dobro odmoriti, a onda promišljati svoju budućnost. Hoće li ona biti vezana uz Rijeku na nekoj od funkcija koje je Mišković spominjao? Teško je u ovom trenutku reći, ali teško je vjerovati da će biti tako.

I to iz više razloga. Prvi i najvažniji je što Kek kao trener još uvijek može jako puno toga dati, iz Rijeke je otišao bogatiji za još jedno veliko iskustvo, ponuda mu neće manjkati (svojevremeno je ozbiljno za njega zagrizao moskovski Spartak) i nema dvojbe da bi ga pravi projekt privukao, odnosno da je za njega i njegovu karijeru prerano da se uhvati posla u kojem bi njegova uloga bila sporedna i lišena bilo kakve odgovornosti.

Uostalom, najgora stvar koju Mišković može napraviti novom treneru na početku mandata je nadviti mu Kekovu sjenu. I bez toga, ono što je Matjaž Kek ostavio iza sebe bit će teško dohvatljivo i ponovljivo, jer sve što bude radio novi trener, tkogod on bio, promatrat će se kroz prizmu Keka. Doduše, da je riječ samo o lošem pokušaju medijskog spina u ovom trenutku puno govori Miškovićevo naklapanje o funkciji “počasnog trenera”, a još više i činjenica da s Kekom o tome nije uopće razgovarao. A ako stvarno misli da će Kek pristati na funkciju u kojoj će iz fotelje gledati što se događa, onda ga u proteklih pet i pol godina nije dovoljno dobro upoznao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:04