Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
INTERVJU ZA SN

'MENI NOVAC UOPĆE NIJE PRESUDAN!' SAMMIR DOŠAO U ZAGREB I ODMAH OBJAVIO GDJE MISLI ZAVRŠITI KARIJERU 'Moja je velika želja ostati živjeti u Hrvatskoj'

SAMMIR ZA SN Brazilski veznjak, jedan od najboljih stranaca u Dinamovoj povijesti, doputovao u Zagreb, gdje će karijeru nastaviti u dresu Lokosa
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. rujan 2019. 22:33

Nakon ukupno 13 sati leta iz Brazila, Jorge Cruz Campos Sammir (32) sletio je u Zagreb! Zrakoplov iz Amsterdama spustio se u zračnu luku Franjo Tuđman u utorak nešto prije 13 sati, 15-ak minuta ranije od predviđenog termina za slijetanje.

Bivša Dinamova zvijezda, bivši hrvatski reprezentativac trebao bi biti osjetno pojačanje Lokomotive, s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor i očekuje se da će i na Kajzerici iskazati svoju nadarenost i iskustvom pomoći mladosti Lokosa da se uključi u borbu za Europu.

Izmorio me let

Sammira je u zračnoj luci dočekao menadžer Andy Bara, koji je s direktorom Lokomotive Božidarom Šikićem i realizirao povratak hrvatskog Brazilca u Zagreb. Podsjetimo da je Sammir posljednjih šest mjeseci proveo u brazilskom drugoligašu Sport Clubu iz Recifea, a Lokomotiva je prigodnim videozapisom najavila Sammirov dolazak, nije propuštena prilika da se zvučno ime, zacijelo najzvučnije koje je Lokomotiva ikada dovela, promovira na najbolji mogući način.

- Pomalo sam umoran, izmorio me ovaj let, nije lako provesti više od pola dana po zračnim lukama i u zrakoplovima - rekao nam je Sammir odmah po dolasku na hrvatsko tlo.

Potom je dodao:

- Nedostajao mi je Zagreb, nedostajala mi je Hrvatska! Volim biti ovdje, osjećam se sjajno kad sam u Zagrebu, volim ovdje živjeti i Zagreb je moj dom. U ovom sam gradu proveo mnogo godina, odigrao sam niz utakmica u Dinamovu dresu i stvarno sam sretan što sam se vratio, u Zagrebu mi je super!

Jeste li bili zadovoljni u Recifeu?

- Život izvan nogometa bio je u redu, ali nogometno se baš i nisam priviknuo na one uvjete. Organizacijski i financijski nije dobra situacija u klubu, previše se kasni s plaćama igrača... Nije mi se sve to svidjelo, pa sam tražio raskid ugovora. I dobio sam ga.

A u kakvom ste tjelesnom stanju? U Lokomotivi se nadaju da biste mogli debitirati odmah nakon prvenstvene stanke, u dvoboju s Goricom u Velikoj Gorici (subota, 14. rujna, 19 sati)?

- Vjerujem da će se to i dogoditi. U natjecateljskom sam i trenažnom ritmu, nisam trenirao samo posljednja četiri dana, kad sam rješavao dokumentaciju potrebnu za odlazak iz Recifea. Odmah se uključujem u rad na Kajzerici i vjerujem da ću se u ovih desetak dana dobro upoznati s trenerom i suigračima.

Koliko poznajete ovu momčad Lokomotive?

- Ne previše, ali brzo ćemo se upoznati, nogomet je jezik koji pravi igrači brzo nauče.

Lokosi očekuju da ih povučete prema borbi za plasman u Europu?

- To je cilj, pokušat ćemo sve napraviti da to i ostvarimo. Vjerujem da mogu pomoći, ima u meni još želje, volje i velike ambicije za dokazivanjem. Sve će se, uostalom, vidjeti na travnjaku...

Zagreb, 030919. 
Zracna luka Franjo Tudjman.
Dolazak Jorgea Sammira u Zagreb.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Imali ste još nekih ponuda, no ipak ste se odlučili za dolazak u Lokomotivu. Što je presudilo?

- Bilo je ponuda iz Arabije, ali nisam se vidio tamo. Novac mi nije bio presudan, želio sam se vratiti u Zagreb, u grad koji volim i u kojem imam velik broj prijatelja. To su bili dovoljno razlozi za povratak, najljepše je živjeti i igrati u sredini koju čovjek osjeća svojom. A ja se tako osjećam u Zagrebu i u Hrvatskoj.

Namjeravate li možda i karijeru završiti u Zagrebu, u Lokomotivi?

- Da! Želio bih to, želio bih da Lokomotiva bude moj posljednji klub u karijeri! U Zagrebu sam počeo igrati pravi, profesionalni nogomet, bit ću sretan odigram li i zadnje profesionalne minute u ovom prekrasnom gradu.

Vidjeli smo da ste na društvenim mrežama čestitali Dinamu na plasmanu u Ligu prvaka. Jeste li gledali ovaj Dinamo, kako vam se sviđa Bjeličina momčad?

- Nažalost, nisam gledao nijednu utakmicu Plavih otkad sam otišao iz Zagreba, pa ne mogu odgovoriti na taj upit. Pratio sam samo rezultate i kad je završila utakmica u Trondheimu, odmah sam poslao čestitku! Bio sam sretan kao da sam ja s tim dečkima, sjetio sam se svojih dvaju ulazaka u Ligu prvaka s Dinamom! To je moj klub, uvijek će biti...

Kanite li ostati živjeti u Zagrebu nakon prestanka igranja?

- Da! Planiram to, velika mi je želja ostati živjeti u Hrvatskoj. Ovdje je mirnije nego u Brazilu i više mi se sviđa ovaj način života - kaže Filho.

Lokomotivin Filho...

SAMMIROVI KLUBOVI

Dinamo Zagreb

Jiangsu Suning

Getafe CF

Zhejiang Greentown

Wuhan Zall

Sport Club do Recife

Lokomotiva Zagreb

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:33