NAPRAVIO NAJVEĆI POMAK

MLADI HAJDUKOVAC JE MOŽDA I NAJLJEPŠA POLJUDSKA PRIČA OVE JESENI U rekordnom roku stigao od osmog do prvog veznjaka: 'Znao sam da to moram zabiti!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. studeni 2018. 23:44

Bude li se dijelila neka interna nagrada za najveći igrački pomak tijekom ove sezone, onda junak šibenske pobjede Bijelih ima velike šanse za ‘best newcomera’.

U ljetne pripreme ušao je iz “trećeg plana”, kao osmi vezni u konkurenciji iza, Radoševića, Savvasa, Hamze, Caktaša, Tome Bašića, Beširovića, čak i 18-godišnjeg Palaverse koji je debitirao prije Jurića. Premijeru u Hajduku upisao je ulaskom s klupe ovog ljeta u Sofiji, u trenutku kada je tešku ozljedu ligamenata zaradio Beširović.

Od početka kolovoza do danas, u tri mjeseca, upisao je 12 nastupa i postigao po jedan pogodak u sva tri natjecanja, prvenstvu, Kupu i Europi. Uz to, premetnuo se u jednog od bitnih igrača Bijelih. Najbolji prošle nedjelje u jadranskom derbiju, a potom junak dramatičnog prolaza u Kupu na Šubićevcu.

- Imam petnaestak utakmica protiv Šibenika u karijeri, znao sam da mogu biti opasni, bili smo mi svjesni da će oni stati u blok i pokušati brzom tranzicijom doći do nekakve prilike, ali neke stvari jednostavno ne možeš predvidjeti. Zaista nije bilo lako, dogodio nam se rano taj gol, a zatim smo izjednačili tek pred kraj utakmice unatoč brojnim prilikama i pokušajima. U konačnici je najbitnije da smo prošli dalje - kazao je strijelac pobjedonosnog pogotka za Bijele.

Osvrnuo se Jurić za klupsku stranicu Hajduka i na trenutak u kojem je slomio otpor Šibenika.

- Znao sam da to moram zabiti, neopisiv osjećaj je u tom trenutku postići gol za pobjedu. Smatram da moramo neke stvari popraviti u našoj igri i vjerujem da možemo daleko dogurati u ovom natjecanju. Sad nam je u fokusu samo utakmica s Goricom, idemo tamo po pobjedu, a nadam se da će nam ovaj prolaz biti motiv i doza samopouzdanja za ono što nas čeka u nedjelju - zaključio je Jurić.

Od osmog do prvog veznjaka, to je naslov jesenske priče 22-godišnjeg Stanka Jurića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:59