Nenad Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

MODRI NASTAVILI SA SERIJOM POBJEDA U HNL-U Bjelica zadovoljan: 'Nisu oni slučajno ovako otvorili prvenstvo, ali bili smo bolji za točno jedan pogodak'

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 15. rujan 2018. 21:20

Dinamo je minimalnom pobjedom prošao zahtjevno gostovanje u susjedstvu protiv novaka u ligi Gorice koja je pokazala da serija pobjeda nije plod slučajnosti. Ipak Modri su u konačnici golom Olma opravdali ulogu papirnatog favorita a nova tri boda na kontu zadovoljila su u potpunosti i trenera Dinama Nenada Bjelicu:

- Znali smo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica protiv sastava koji nije slučajno ovako dobro otvorio prvenstvenu utrku. Mislim da smo zasluženo pobijedili, možda nismo igrali onako kako znamo svih 90 minuta, ali mišljenja sam da smo bili možda bolji za točno taj jedan pogodak. Uvijek su utakmice nešto teže nakon reprezentativne stanke, stoga je najvažnije da smo upisali novu pobjedu i uspjeli barem malo odmoriti neke igrače pred dvoboj protiv Fenerbahčea.

Kao jedan od ključnih detalja dvoboja Bjelica je apostrofirao posebno jedan detalj.

- Gorica za mene ima jednu od četiri najbolje napadačke linije u ligi i posebno je bilo važno da zaustavimo dvojac Zwolinski - Atiemwen, što smo gotovo u potpunosti uspjeli s obzirom da je u svih 90 minuta samo Zwolinski jednom priprijetio našem golu. Okrećemo se dvoboju protiv Fenerbahčea a svakako bih još istaknuo posebno zadovoljstvo s punim tribinama i dostojnim dekorom jednog od derbija kola.

U veznom redu Modrih umjesto kapetana Ademija, zaigrao je Ivan Šunjić s čijom je igrom Bjelica bio zadovoljam, kao i s kompletnom momčadi.

- Šunjić je odigrao dobro utakmicu ali i ostali igrači bili su na visini zadatka. Što se tiče dvoboja protiv Turaka puno bliže je nastupu Leovac nego Ademi, a osobno sutra odlazim u Istanbul kako bih u društvu Stjepana Tomasa pogledao utakmicu Fenerbahčea - zaključio je trener Dinama Nenad Bjelica.

Velikogoričani ovoga puta nisu uspjeli šokirati branitelja naslova kao što su učinili protiv Hajduka na Poljudu. No poraz nije previše ražalostio trenera Gorice Sergeja Jakirovića.

- Napravili smo nedopustivu pogrešku kod gola Dinama, što nas je u konačnici koštalo povoljnijeg rezultata, a ne mogu se oteti dojmu da smo prema prikazanom zaslužili bod. Ipak osim rezultata možemo biti ponosni na sve ostalo. Da mi je netko rekao prije samo mjesec, dva da ćemo protiv Dinama imati pun stadion i s najboljom momčadi u Hrvatski igrati praktički gotovo ravnopravno, možda mu ne bih vjerovao. Ovako, to nam je samo još jedan motiv više da nastavimo izdanjima kao i do sada.

Trener Gorice osvrnuo se i na nešto slabiji napadački učinak svoje momčadi, kao i na suđenje.

- Normalno da protiv Dinama ne možete imati bezbroj prigoda, ali ne smatram da smo nešto posebno loše odigrali u napadu, uostalom mogao je udarac Zwolinskog završiti u mreži u drugom poluvremenu, pa bi sve bilo drukčije. Predugo sam bio igrač da ne bih pravilno procijenio neke situacije u utakmici u kojima smo vjerojatno bili i zakinuti. Ipak, najvažnije je da smo potvrdili da naši odlični rezultati nisu plod slučajnosti - istaknuo je trener Gorice Sergej Jakirović.

Linker
19. travanj 2024 23:31