Damir Krajac / CROPIX
'NAŽALOST, TO JE NAŠA STVARNOST'

MOGAO BI DANAS OPASNO ZADRHTATI CRNI REKORD PRVE HNL Prije sedam i pol godina zagrebački je klub upisao jednu neslavnu brojku

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. svibanj 2019. 16:22

Hoće li Lokomotiva u nedjelju u 19 sati u Kranjčevićevoj, na utakmici protiv Gorice, oboriti svoj neslavni prvoligaški rekord koji drži već sedam i pol godina? Naime, tog je 10. rujna 2011. godine na utakmici Lokomotiva - Zadar u Maksimiru bilo samo 67 gledatelja, to je najmanji posjet u povijesti Prve HNL!

A uoči nedjeljnog dvoboja s Velikogoričanima ispunjeni su neki preduvjeti da rekord Lokosa postane bivši. Prvi je i najvažniji svakako taj što se u isto vrijeme nekoliko kilometara istočnije igra derbi Dinamo - Hajduk.

- Znam da će tribine biti prazne, ali navikli smo igrati u takvom ambijentu, nama to nije nikakvo iznenađenje, nego još jedan običan radni dan. Nažalost, to je naša stvarnost i bilo bi iznenađenje da igramo pred punim tribinama - kaže trener Lokomotive Goran Tomić, koji će u nedjelju 200. put sjediti na klupi nekog prvoligaškog kluba.

Goran Tomić
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Goran Tomić

- Naravno da bih želio pobjedom obilježiti taj jubilej. I ne zanimaju nas ničije kalkulacije, idemo ovu sezonu privesti kraju na najbolji način. No neće biti lako jer smo desetkovani, na klupi će biti samo petorica igrača, od toga dva juniora. Ali učinit ćemo sve za pobjedu, kojom bismo nadmašili lanjski učinak, kad smo osvojili 51 bod - govori Tomić.

Tomić je među kandidate za nastup vratio kapetana Frana Karačića, koji se lagano “hladio” nakon sramotnog poraza protiv Osijeka.

- Razgovarali smo i čini mi se da je izvukao pouku, shvatio je poantu i poruku. Prihvatio je krivnju, shvatio je da je griješio, čak mi je rekao i da mu je ovo hlađenje dobro došlo.

Puno promjena

Što ste Karačiću zamjerili?

- Kao kapetan momčadi morao se drukčije ponašati! Gledajte, nije Fran bio jedini kojeg sam trebao maknuti iz momčadi, ali on je ipak kapetan i sankcioniran je zbog “zapovjedne odgovornosti”. Baš kao što sam ja odgovoran za cijelu momčad, tako je i on odgovoran za stanje u svlačionici - pojasnio je Tomić, koji će biti u kontaktu s direktorom Božidarom Šikićem i već se sastavljaju popisi igrača u rubrikama “dolasci” i “odlasci”.

- Bit će dosta promjena, u novoj ćemo sezoni gledati novu Lokomotivu. Osvježit ćemo svlačionicu, imat ćemo barem 25 igrača da bi konkurencija bila jaka, ne smije nam se više ponoviti ova sezona. Bit će dakle dosta dolazaka, ali i dosta odlazaka. Neki će svojevoljno otići, a s nekima ćemo se pak svojevoljno rastati jer nisu ispunili očekivanja. Pri kraju smo sastavljanja popisa odlazaka, a dovest ćemo kvalitetne igrače, željne i gladne uspjeha - najavljuje Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:11