Damir Krajac / Hanza Media
SLIKA ZA SVA VREMENA

'MOGAO BI GRADONAČELNIK BANDIĆ JEDNU FONTANU NAZVATI PO NJEMU' Budite iskreni, kad ste vidjeli nešto ljepše, atraktivnije?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. travanj 2017. 23:40

Da, da, da! I dalje ćemo vas zvati Mr. Derby! Alžirac je fenomenalnim pogotkom spasio prvenstvo i zadržao Dinamove šanse za osvajanjem naslova.

Prije “utakmice desetljeća” u razgovoru za SN kazao nam je: “I nakon Rujevice zvat ćete će Mr. Derby!” Naravno da hoćemo, zato smo i napisali onakav uvod. Milijun eura godišnje plaće? Ma zaslužio je on više, društvo iz Maksimirske 128 mora debelo razmisliti i možda mu povećati primanja, da mu na račun isplati i dva ne bi pogriješilo.

Soudani je opet spasio Dinamo, opet je bio junačina utakmice. Kad su se gasile sve modre nade, kad je Rijeka već stavila ruke na pehar za prvaka, ukazao se Soudani. Ako je Van Bastenov gol Rusima 1988. godine bio najbolji gol svih vremena, što je onda onaj koji je jučer zabio Soudani? Budite iskreni, kad ste vidjeli nešto ljepše, atraktivnije? Uhvatio je loptu nakon centaršuta prsima i onda “letećim škaricama” preko glave loptu poslao u mrežu! To je slika koja će uvijek ostati zaustavljena u vremenu za sve Dinamove navijače....

Nikada se neće izbrisati. Nikada se priča ne smije zaključivati, ali držimo da će ovaj pogodak biti najljepši cijele sezone, pogodak koji će se vrtjeti na svim europskim TV kanalima. Bio je to jednostavno “gol golova”! Gol koji je Dinamo ostavio u igri, gol koji budu nadu da se i dvanaesti put uzastopce može uzeti naslov.

Igrač prevage

Tim pogotkom Soudani je sigurno, iako je i do sada mogao imati tu titulu, postao najbolji stranac u povijesti Dinama. Uz Eduarda kojeg, budimo skroz iskreni, ne smatramo strancem. Mogao bi gradonačelnik Bandić jednu fontanu nazvati po Soudaniju... Recimo, “Soudani falls”, Slapovi Soudanija.

Šalu na stranu, Alžirac je jučer potvrdio ono što smo o njemu znali, on je prevaga, čovjek koji je prvo ime Modrih. Soudani je jednostavno igrač odluke, ima kvalitetu koja odskače, kvalitetu koja strši iznad kvalitete HNL-a, on je “taj”. Njegov novi potpis ugovora na tri godine najbolji je posao koji je Dinamo vjerojatno ikad napravio.

Ali, iako Dinamo slavi Soudanija, ljudi, nemojmo zaboraviti “junaka iz sjene”, Dominika Livakovića. “Gol golova” sjajnog Soudanija ne bi značio ništa. Momak kojeg svi u plavom domu zovu Liva spašavao je kad se činilo da se ništa ne može spasiti. Zaustavio je “zicere” Gavranovića, Andrijaševića, Bezjaka... Livaković je jučer na Rujevici bio “Soudani 2”.

Prvenstvo nije odlučeno, makar je Rijeka i dalje u prednosti. Ali Soudani je priču doveo do dramatike, odluka pada u zadnjim, utakmicama.

Linker
24. travanj 2024 23:32