Bruno Konjevic / CROPIX CROPIX
MISTER 100 %

MORA LI SE BJELICA ZABRINUTI ZA SVOJU BUDUĆNOST NA KLUPI DINAMA? Njegov najbliži suradnik nakon druge pobjede: 'Kad si na vrhuncu, trebaš odstupiti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2020. 18:50

Rene Poms, Austrijanac koji je mijenjao Nenada Bjelicu, stigao je na press-konferenciju vrlo raspoložen. Uostalom, čovjek je sad "mister 100%": dvije je utakmice vodio Dinamo, dvije je utakmice i dobio - onu protiv Benfice u osmini finala Europske lige i danas protiv Istre 1961. U dobrom raspoloženju maksimirske novinarske lože pitali smo ga mora li se trener Bjelica zabrinuti za svoj posao. Hoće li do kraja svog jednomjesečnog mandata i dalje pobjeđivati? Poms se nasmijao i odgovorio:

- Kod nas se kaže, kad si na vrhuncu, onda trebaš odstupiti, hahaha...

Ne samo to, pod njegovim vodstvom Emir Dilaver zabio je svoj prvi pogodak u HNL-u uopće, a Lovro Majer svoj prvi pogodak u sezoni.

- Tako je bilo planirano!

Naravno, i ova izjava simpatičnog Austrijanca izazvala je smijeh prisutnih. Jasno, osim ovih šaljivih izjava bilo je i ozbiljnog razgovora o utakmici.

- Vrlo smo brzo zabili, ali nismo igrali onako kako smo zamišljali. Predugo smo imali posjed lopte, akcije su se odvijale sporo, lopta nije putovala najbrže. Pozitivno je što smo završili bez primljenog pogotka. U svlačionici smo porazgovarali o igri te smo u drugom poluvremenu puno brže razvijali akcije, a onda smo došli do nekoliko prilika za pogodak. Nije bilo lako održati razinu nakon onog emocionalnog pražnjenja protiv Hajduka - zaključio je Poms.

Trener Istre Ivan Prelec kazao je da je Dinamo zasluženo pobijedio.

- Dinamo je otvorio utakmicu ranim pogotkom iz prekida, a upravo smo to željeli izbjeći. Na koncu to nismo uspjeli. Smatram da smo u određenim fazama utakmice dobro parirali, imali smo neke opasne situacije, poluprilike, pogotovo na početku drugog poluvremena, kad je Delić zakasnio na loptu nakon ubačaja Fintića. Da smo zabili za 1:1, dodatno bismo zakomplicirali utakmicu, unijeli neizvjesnost i nervozu kod Dinama.

Na pitanje ostaje li trener Istre, kazao je:

- Evo, tu sam. Pratimo konkurente za ostanak u ligi, ali primarno se moramo koncentrirati sami na sebe. Ako ne budemo vjerovali da u svakoj utakmici možemo nešto napraviti, teško ćemo ostvariti cilj koji želimo - zaključio je Prelec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:26