Nikola Vilic / CROPIX
PRAZNIK NOGOMETA

MOŽDA JE BIO RADNI DAN, ALI MIRIS DERBIJA OD JUTRA JE ZALUDIO GRAD Navijači Bijelih žele samo jedno: 'Jedva čekamo ljeto i europske utakmice'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. travanj 2019. 01:21

Miris derbija osjećao se satima prije utakmice na Poljudu, premda je bio radni dan. Na stadion je pohitala sva sila navijača domaćih koji su bili ukrašeni dresovima, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima. Dobra atmosfera u Splitu je zbog posljednjih odličnih Hajdukovih rezultata u proljetnom dijelu, pa je svatko tko živi za bijelu boju htio doći na Poljud. Posebno je bio pozdravljen Hajdukov autobus koji je prije utakmice prošao pokraj punkta gdje se skupljaju navijači Bijelih. Bijeli su pozdravljeni gromoglasnim skandiranjem, a pristaše su im poželjele sreću na derbiju.

I jutro prije utakmice, moglo se vidjeti dosta navijača Bijelih po gradu koji su stigli iz udaljenijih krajeva. Bilo je Dubrovčana, Metkovaca, vidjeli smo i neke strance koji su se zanimali za utakmicu i na kraju kupili suvenire.

Split, 030419.
Nogometna utakmica 27. kola HT Prve lige na stadionu na Poljudu.
Hajduk - Dinamo
Na fotografiji: transparentt Torcide
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX

Premda je bio radni dan, ipak se bilo dosta ljudi koji su u bijelom zauzeli Poljud, a manje-više svi su već imali ulaznice, tek rijetki su stajali u redu, jer su svoje obveze obavili na vrijeme.

- Kupio sam kartu još u ponedjeljak, dan nakon što smo dobili Istru. Nisam nikako htio propustiti derbi. Vjerujem da Hajduk može dobiti, da će ovo biti samo proba za iduću sezonu kada se možemo uključiti u borbu za trofeje. Šteta što smo ispali iz Kupa, imali bismo sada veću šansu. No, najvažnije je osigurati Europu, jer od toga klub živi. Jedva čekam ljeto i europske utakmice koje su nam jako bitne. Nadam se da će Oreščanin ostati i dalje te složiti respektabilnu ekipu - poručio nam je Domagoj iz Trogira.

Što se utakmica približavala, gužva uokolo stadiona na prometnicama postajala je sve veća, trubilo se, isticali su se šalovi, a onda jako blizu Poljuda promet je na pet minuta doslovno stao. Razlog? Dolazak navijača Dinama koje je policija pričekala u Dugopolju te ih prepratila do stadiona. Bilo je 6-7 autobusa i to onih zglobnih u koji može stati puno više ljudi. Dinamovci su iz autobusa svojim skandiranjem tradicionalno u duhu derbija malo palili atmosferu dovikivanjem i gestikulacijom. No, policijske snage kojih je bilo u više nego dovoljnom broju odradile su svoje, a Dinamovi navijači su sretno došli na svoje odredište 45 minuta prije početka susreta. Prošli su i najneugodniji punkt gdje se skupljaju navijači domaćih, koji su bili okruženi policijskim snagama, a bilo je i onih u civilu koji su obavljali svoj posao.

Pred samim stadionom bila je dobra atmosfera na domaćoj strani, oni koji su stigli iz daleka su se fotografirali pokraj spomenika Bajdi Vukasu te grbova Hajduka i Torcide.

VIDEO: Tomo Ničota

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 15:16