Gabriel
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
SJAJNA PREDSTAVA

MOŽDA JE IZGUBIO OD RIJEKE, ALI JURČEVIĆ JE PRONAŠAO DRAGULJA Brazilac je veliki dobitak za Dinamo, ali već na ljeto bi mogao napustiti Maksimir

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 30. travanj 2018. 22:37

Ovisno o ishodu Hajdukova gostovanja u Koprivnici Dinamovim nogometašima za naslov treba sedam ili šest bodova u preostala četiri kola, stoga poraz od Rijeke u derbiju 32. kola nije u Maksimiru shvaćen tragično, poglavito zbog spoznaje da je zbog ozljeda i kartona momčadi Nikole Jurčevića nedostajalo čak 11 igrača, a 12. (Ćorić) ozlijedio se već u 22. minuti.

Protiv najbolje hrvatske momčadi računamo li samo proljtni nastavak prvenstva (Rijeka je osvojila devet bodva više od Dinama u zadnjih deset kola, nakon 22. je zaostajala je 15) ‘modri’ su mogli i bolje proći, no izostanak najboljih veznih, obrambenih i bočnih igrača naposljetku je kažnjen, iako se onima koji su nastupili (uz dva debitanta od početka i još dva ušla s klupe) ne može prigovoriti na pristupu. Ipak, najiskusniji napadački trojac, Soudani, Gavranović i Hajrović nisu imali pravu podršku srednjeg reda i bokova da bi materijalizirali svoju individualnu kvalitetu.

Od posuđenih igrača iz druge momčadi najbolji dojam ostavio je brazilski stoper Gabriel (20), za kojeg smo već pisali da bi mogao bez problema, kad su svi zdravi, igrati u paru s Benkovićem. Gabriel je u Maksimiru na posudbi iz Lillea, ali saznali smo da mu je otkupna klauzula čak 4,000.000 eura i pitanje je hoće li se Dinamo moći upustiti u tu avanturu čak i ako na ljeto proda Benkovića. No, kvalitetom, 190 cm visoki mladi brazilski reprezentativac zadovoljava.

Zagreb, 280418. 
Stadion Maksimir.
Prvenstveni susret Hrvatski telekom, Prva liga, 32 kola, Dinamo Rijeka.
Na fotografiji: Gabriel Dos Santos.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Gabriel

Neven Đurasek (20) dobro je zamijenio Antu Ćorića, a 190 cm visoki napadač Borna Miklić (20) bio je taktička zamjena u završnici, a u Gabriela najodgovorniji i najteži posao imao je Karlo Muhar (22), jedini defenzivni vezist u kadru, koji je imao dvije pogreške, ali svjedočili smo ovog proljeća da je i iskusni Doumbia slično i još više griješio, licemjerno bi sad bilo prozivati Muhara. Svjestan je toga i trener Jurčević, koji je istaknuo da mu je poraz najteže pao baš zbog četvorice debitanata, čiji trud je tako ostao bez nagrade.

Kako bilo, za Koprivnicu se vraćaju kapetan Ademi, spomenuti Doumbia, Rrahmani i Fiolić te Benković i Sosa i momčad će biti uravnoteženija. Ostaje, pak, paradoks da će Dinamo biti prvaks rekordnim brojem poraza na svom terenu u samo dva mjeseca: čak četiri. Zadnji put kad je imao najmanje četiri borio se za ostanak, u sezoni 1984./85. u jugoslavenskoj ligi, kad su pjevajući iz Maksimira najesen odlazili Budućnost i Sarajevo, a na proljeće Velež, Vardar i Željezničar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 14:23