CROPIX
PRETKOLA LIGE PRVAKA

MOŽDA JE JOŠ RANO, ALI ZANIMLJIVO JE POGLEDATI Evo s kim bi Rijeka mogla igrati u kvalifikacijama za najjače klupsko natjecanje na svijetu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. svibanj 2017. 21:49

Napravi li Rijeka u nedjelju protiv Cibalije još taj jedan mali korak koji njoj nedostaje, drugi put u klupskoj povijesti zaigrat će u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Prvi izlet među nogometnu kremu Europe brzo je završio, te 1999. Partizan je u dvije utakmice bio prejak i riječki san je brzo ugašen. Sada ne bi trebao biti, barem ne na prvoj stepenici kao što je to bilo prije 18 godina.

Ako Rijeka osvoji naslov prvaka u kvalifikacije za Ligu prvaka krenut će iz drugog pretkola (prve utakmice 11. i 12. srpnja, druge 18. i 19. srpnja) u kojem će sigurno imati status nositelja. To ujedno znači i da bi potencijalni suparnik trebao biti prvak neke od država koje su kudikamo lošije plasirane od Hrvatske. Prema trenutnom stanju potencijalne “mine” su Vardar, Željezničar i Honved, dok ostali spadaju u red momčadi protiv kojih bi Bijeli ipak bili objektivni favoriti za prolaz.

U trećem pretkolu Rijeka nema velikih izgleda za biti nositelj, trenutno su četvrti ispod crte i doista bi se moralo dogoditi čudo da se uguraju iznad, a tu su već imena koja izazivaju itekakav respekt. Olympiacos, Celtic, Red Bull Salzburg, Kopenhagen, Legija samo su neki od suparnika koje bi valjalo izbjeći.

Naravno, ima i onih nešto poželjnijih poput APOEL-a ili Maribora, no priča je još uvijek predaleko za baviti se kalkulacijama. U svakom slučaju, za Rijeku je imperativ proći prvu europsku stepenicu budući da ista i u slučaju poraza nosi mogućnost nastavka natjecanja barem u play-offu Europske lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 12:24