CROPIX
'NEMA ŠANSE DA SE RASPADNEMO'

'NA LJETO ĆEMO MORATI PRODATI TOG JEDNOG IGRAČA, ALI...' Bjelica otkrio Dinamov plan i odgovorio na ključno pitanje koje će oduševiti navijače Modrih

NENAD BJELICA Trener hrvatskog prvaka polako pogledava prema skorom ljetnom prijelaznom roku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. travanj 2019. 10:24

Prije neki dan, nakon pobjede Dinama nad Hajdukom na Poljudu, razgovarali smo s trenerom Nenadom Bjelicom. Tema je bila Ivan Šunjić, mladi hrvatski reprezentativac, kojeg je Bjelica označio kao igrača koji je faktor stabilnosti momčadi. Sasvim je logično da će Šunjić dobiti mnoge ponude ovog ljeta, pa smo trenera pitali hoće li inzistirati da ostane u plavoj svlačionici?

Odgovorio je da Dinamo ima šest sjajnih veznih igrača, nabrojivši osim Šunjića i Ademija, Moru, Majera, Gojaka i, naravno, najskupljeg i najtraženijeg, Danija Olma. Onda nam je postavio protupitanje:

- Recite mi tko od njih ne bi mogao dobiti ponudu?

Priča nas je onda odvela u nekom drugom smjeru a s obzirom na to da smo jučer opet sjeli s Bjelicom, sjetili smo se te njegove rečenice pa smo ga pitali kome bi on spustio rampu, a kome bi od svih njih dopustio da eventualno iskoristi ponudu i ovoga ljeta odjene dres nekog inozemnog kluba?

Split, 030419.
Stadion Poljud, 
Nogometna utakmica HT Prva HNL , 27.kolo, derbi HNK Hajduk - GNK Dinamo.
Na fotografiji:trener Dinama nenad Bjelica
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
Bjelica

- Ja se držim klupske politike. Ono što je prioritet kluba i moj je prioritet. O tome se i ne treba raspravljati. Činjenica je ta da mi ne moramo prodati dvojicu igrača! Na ljeto ćemo morati prodati jednog od tih veznih igrača. Svi drugi mogu ostati i biti dio Dinama sljedeće sezone - kazao je Bjelica.

Nema velike filozofije

Dakle, po ovome što kaže trener, a podcrtava da je na tragu klupske politike, onda će Modri u slijedećem prijelaznom roku prodati samo jednog od šestorice svojih veznih igrača. Nema tu neke velike filozofije, najbliži odlasku iz Maksimira definitivno je Dani Olmo, ali, naravno, mladi Španjolac će otići samo ako netko ponudi najmanje 25 milijuna eura. Ispod te cifre neće ići... Naravno, to što je najbliže odlasku, ne znači da će Olmo otići. No, bitno je, to ponavljamo, klupska politika - s kojom se suglasan Bjelica - jest prodaja samo jednog veznog igrača! Naravno, nikad ne reci nikad...

Zagreb, 050419.
Koranska 2.
Dani Olmo, nogometas NK Dinama.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Dani Olmo

- Ako za nekoga drugoga dođe ‘nemoralna’ ponuda, onda ćemo tražiti alternative i pojačavati se s dva nova vezna igrača. Olmo na tržištu ima najbolju cijenu. Ako bi se on prodao, onda ne bismo imali želje više prodavati bilo koga. Ali jasno jest da ako još netko dobije ogromnu ponudu, igraču moraš izići ususret. S druge strane i ispoštovati klub koji će dati tu ‘nemoralnu’ ponudu.

Bjelica je temu veznih igrača zaključio...

- Ja sigurno više od dva vezna igrača ne bih pustio!

Taj razgovor koji smo jučer vodili s trenerom Bjelicom je svojevrsna najava ljetnog prijelaznog roka. Po onome kako razmišlja trener, navijači Modrih mogu biti mirni, momčad koja je s njim ostvarila povijesni uspjeh, u glavnini ostaje na okupu! S njim na klupi!

- Nema šanse da se raspadne ova momčad Dinama! Neće biti rekonstrukcije momčadi! To treba posebno naglasiti. Nema razloga raditi bilo kakvu rekonstrukciju momčadi. Možda ćemo četvorici ili petorici igrača koji su malo manje igrali, a imaju negdje drugdje mogućnosti igrati više i nešto zaraditi, izići ususret, te onda to probati kompenzirati s drugim igračima. Ukoliko bude, recimo, pet-šest izlazaka, onda će biti i pet-šest dolazaka. A ljetos ih je bilo petnaest... Svi u klubu razmišljamo da nema razloga za puštanje igrača, nemamo potrebe za tim.

Dobro zna što radi

Logično, nikad ne reci nikad.

- Dinamo i svi hrvatski klubovi žive od prodaje igrača, ako dođe neka ponuda koja se zaista mora ispoštovati, onda će se to i napraviti. Što se mene tiče, u tom smislu sam apsolutno fleksibilan, no ukoliko igrači odu, bit ćemo spremni, znat ćemo se pojačati na pozicijama na kojima će moguće uslijediti odlasci - zaključio je Bjelica.

Eto, uspješni trener sve je kazao. Dinamo će u sljedećoj sezoni opet biti jak i moćan, lijepa maksimirska priča se nastavlja. Klub je odlučio zadržati ove momke koji su donijeli toliko radosti, dapače, ideja je još osnažiti momčad, krenuti po nove povijesne dosege. Prodaja jednog ili dvojice onih koji su bili dijelovi europskog Dinama neće ugroziti planove, jer ako se to i dogodi, Bjelica već ima ideju koga dovesti. Njegova procjena kad se radi o dovođenju igrača prošle sezone je bila - savršena. Zato mu treba vjerovati. Čovjek sasvim sigurno zna što radi.

Linker
19. travanj 2024 02:45