Foto: Matija Djanesic / CROPIX
NEMAJU GA SE NAMJERU ODREĆI

NA RUJEVICI OTKLONILI SVAKU NEIZVJESNOST OKO BUDUĆNOSTI SVOG KAPETANA 'Bez obzira na ozljedu čeka ga višegodišnji ugovor'

IVAN MANCE Zamjenik sportskog direktora kluba s Rujevice želi zadržati svog kapetana kako bi u budućnosti odgajao mlade nogometaše
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. travanj 2019. 19:26

Rijeka se, ozljedi unatoč, nema namjeru odreći kapetana Alexandera Gorgona. Nije da je to bilo i upitno, ali ozljeda stopala zbog koje je morao “pod nož” svakako je dodatno pojačala neke upitnike uz njegov status na Kvarneru budući da mu s istekom aktualne sezone završava ugovor koji ga veže s Bijelima.

Ipak, na Rujevici nema upitnika po tom pitanju, na Alexandera Gorgona se gleda kao na sadašnjost i budućnost riječkog prvoligaša, odnosno figuru koja će u budućnosti “odgajati” mlađe generacije koje kucaju na vrata prve momčadi.

- Bez obzira što je ozlijeđen priča s Alexom ide dalje, ugovor mu je ponuđen, on stoji, a Gorgon je i sam rekao da smo blizu dogovora što odgovara istini. Normalno je i da igrač od 30 godina gleda svoje opcije, ali mislim da će Gorgon ostati u Rijeci. Bez obzira na ozljedu klub je uz njega, želi ga vezati ugovorom i mislim da je to najbolja poruka da ga vidimo kao oslonac Rijeke u budućnosti - rekao je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.

Rijeka, 010319.
Stadion Rujevica. 
Utakmica 23. kola  HT Prve lige, 
NK Rijeka - NK Istra 1961. 
Na fotografiji: Alexander Gorgon, kapetan.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Što će konkretno značiti novi ugovor, naravno govoreći o financijama, od Mancea nije bilo moguće saznati, ali već ranije su s Rujevice stizali signali da Rijeka na duže staze želi vezati svog kapetana te da se razgovara o višegodišnjoj suradnji. U prijevodu to znači da se Gorgona želi zadržati iduće tri, četiri godine, s novim ugovorom od ljeta bi bio najplaćeniji igrač u klubu, a sve nije potpisano samo zato što se Gorgon nadao ponudi koja se ne može odbiti. Sada kad je sve realnije da istu neće dočekati, ponuda Rijeke koja je tek nešto manja od ugovora kojem broji posljednje mjesece, itekako je realna opcija, nije isključeno ni da mu se čuva neko mjesto nakon igračke karijere budući da bi Gorgon sa svojim znanjem, iskustvom i karizmom definitivno mogao pomoći i izvan travnjaka.

No to je ipak tema za neki drugi put, sada je Gorgonu primarno da rehabilitacija prođe po planu i da se vrati na travnjak gdje Rijeci silno nedostaje. Iako prognoze nisu ohrabrujuće budući da prvenstvo završava za 45 dana, na Rujevici i dalje tinja nada da bi kapetan mogao zaigrati u finalu kupa u Puli ako se Rijeka tamo plasira.

- Imat ćemo sastanak s doktorima pa ćemo vidjeti gdje smo kada je riječ o nekom terminu povratka. Gorgon je išao na artroskopiju s nadom da će se vratiti do završnice sezone, a iako stopalo može biti zeznuto svi smo optimistični - dodaje Mance.

Varazdin, 310517.
Gradski stadion Varazdin.
Finale nogometnog Kupa Hrvatske, utakmica GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ivan Mance.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U svakom slučaju produženje ugovora s Gorgonom bio bi i prvi korak u odgajanju darovitih klinaca koji su posljednjih tjedana pokucali na vrata prve momčadi jer je riječ o figuri koja ih definitivno može “uzeti za ruku“ i uvesti u seniorski nogomet. I među ima nekih poput Hrvoja i Ivana Smolčića kojima ugovor uskoro završava, ali Mance otklanja svaku mogućnost da bi netko od njih mogao otići.

- Pokazali su napredak i svi imaju ili višegodišnje ugovore ili klub ima opciju za produžiti iste što će svakako napraviti jer se na njih apsolutno računa.

Odlazak bi, dakle, mogla uvjetovati samo neka ponuda koja se ne odbija, a neće biti iznenađenje ako se takva i dogodi.

- Ima već i nekih ozbiljnih klubova koji ih prate, primijetili su ih i ranije kroz reprezentaciju, ali u ovom poslu je normalno da skauti klubova iz velikih liga prate igrače tih godina čim zakorače na seniorsku pozornicu - zaključio je Ivan Mance.

Definitivno neće biti iznenađenje ako se Bušnja ili Lepinjica brzo nađu na radaru nekog kluba veće platežne moći, ali za njihovu karijeru jednako dobro zvuči i mogućnost da stasaju uz nekoga kao što je Alexander Gorgon. Ako im Rijeka to uspije omogućiti dugoročno bi napravila pravi potez.

Linker
25. travanj 2024 03:50