Duje Klarić/Hanzamedia
PIŠE SLOBODNA DALMACIJA

NA SKUPŠTINI 'NAŠEG HAJDUKA' NAJAVLJEN NOVI PROJEKT - OTVARANJE PUBA 'Ne želimo samo navijački pub već sportski, da postane 'must-see' mjesto u Splitu

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 00:37

U skoroj budućnosti navijači Hajduka mogli bi dobiti novo omiljeno mjesto okupljanja i druženja - tematski pub Naš Hajduk, javlja Slobodna Dalmacija.

Ideja je to koju su predstavnici Udruge prezentirali članovima na godišnjoj Skupštini u dvorani splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Iz Udruge ističu kako su razmišljali o mnogim idejama i pub im se čini kao najpotentniji. Tomislav Mikulić, voditelj otkupa dionica, objasnio je skupštinarima zašto se uopće kreće u još jedan projekt, budući da su mnogi već pokrenuti:

"Nije realno da se samo iz projekta „Za sva vrimena!" isfinancira godišnja rata otkupa dionica. Morat ćemo kad-tad pristupiti nekom vidu komercijalizacije i smatramo da je pub pravi izbor. Već smo kontaktirali suradnike koji imaju iskustva u ugostiteljstvu i ispitali tržište, no ističem kako smo tu pred vama samo da vam predstavimo projekt i da dobijemo vašu suglasnost za ulazak u daljnju razradu projekta. „Naš Hajduk" nada se dobiti (nakon oporezivanja) od oko 500.000 kuna, minimalna veličina objekta je 180 kvadrata, a željena je lokacija uži centar Splita".

Duje Klarić/Hanzamedia

"Ako to bude centar, troškovi će biti veći, no smanjili bismo rizik neuspjeha. Ne želimo da to bude samo navijački pub već sportski, da to postane „must-see" mjesto u Splitu. Projekt je kompatibilan s industrijom nogometa, a ima i dodirne točke s turizmom. Nastojat ćemo i proširiti ciljane skupine, ne želimo cijediti uvijek isti džep, da se tako izrazim", dodao je Mikulić.

Početna bi investicija bila veća od 300.000 kuna, a ona ovisi o izabranom modelu, lokaciji i stanju prostora. Projekt bi se financirao sredstvima Udruge iz fonda za otkup dionica, kao i kroz partnere projekta. Ideja je prihvaćena sa 178 glasova za, 48 suzdržanih i 9 protiv. Na ovu temu bit će održana i tematska skupština. Što se tematskog parka tiče, Mikulić je izvijestio kako se čeka građevinska dozvola i definiranje uloge Grada Splita.

- Taj park neće služiti samo nama, smatramo da ima važnost i za društvo pa se nadamo da će i Grad sudjelovati u dijelu financiranja.

Usvojen je i prijedlog da se na subotnjoj Skupštini Hajduka usvoji dokument kao dodatak na Strateški okvir kluba, a koji za cilj ima pobjede, razvoj i održivost.

- To je samo predstavka kompletnog okvira koji je izradila firma koju je Hajduk angažirao, ima osamdesetak stranica. Kako nam je predloženo po uzoru na neke strane klubove, izradili smo jednostranični dokument koji bi predstavio ogledne vrijednosti kojima klub treba težiti. A onda Hajduk odlučuje hoće li ga lansirati cijelog javno ili neće - pojasnio je Rilov.

Operativac Ante Krnić brifirao je skupštinare o financijskom izvješću Udruge, kazavši kako je 2017. godinu završila s 9,5 milijuna kuna plusa. Prihodi su, doduše, pali na 4,693.650 kuna zbog pada prihoda od članarina i članskih doprinosa u odnosu na 2016. Konkretno, tada je Udruga imala oko 42.000 članova, a prošle godine 37.121. Iznos članarina ostaje 100 kuna za punoljetne osobe i 50 za maloljetne, dodijeljena je zahvalnica Expert kongresnom servisu, a najavljeno je i kako su u pripremi dokumentarac i knjiga o radu Udruge.

Po završetku Skupštine održana je i ćakula članova s vodstvom Udruge koja je po običaju zatvorena za javnost. Osim Mikulića, Rilova i Krnića, kao predstavnici Udruge Skupštini su prisustvovali predsjednik Petar Vidović, zatim Darko Čop (EU projekti) i Tomislav Babić iz Odjela za članstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:06