Screenshot: YouTube
NAVIJAČKI IZVJEŠTAJ

NA STADIONIMA MIRNO, ALI NA ULICAMA ZAGREBA ODVIJALA SE DRAMA Nakon napada Torcide u centru grada, incidenti se nastavili i na autocesti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2018. 13:47

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 16. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

NK OSIJEK – HNK RIJEKA 1:2

Utakmica 16.kola HT 1.HNL između NK Osijeka i HNK Rijeke odigrala se 01.12.2018., na stadionu Gradski vrt u Osijeku pred oko 2.100 gledatelja, od kojih oko 150 pripadnika Kohorte (NK Osijek) te oko 20 pripadnika Armade (HNK Rijeka). Napominjemo kako dio Armade zbog nezadovoljstva sa trenerom Bišćanom bojkotira utakmice HNK Rijeke.

Susret je protekao u korektnoj, sportskoj atmosferi bez navijačkih ili sličnih incidenata.

NK RUDEŠ – HNK HAJDUK 1:4

Utakmica 16. kola HT 1.HNL između NK Rudeša i HNK Hajduka odigrala se 01.12.2018. na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu preko oko 900 gledatelja, od kojih oko 250 pripadnika Torcide (HNK Hajduk). Na samoj utakmici nisu bili zapaženi značajniji incidenti, osim povremenih uvredljivih povika, što se ne može reći i za događaje izvan stadiona.

Tijekom dana, a prije početka utakmice u Kranjčevićevoj, pripadnici Torcide nasrnuli su na sjedište BBB-a u Draškovićevoj ulici. Međutim, pripadnici Torcide očito nisu znali da se u nekadašnjim prostorijama BBB-a u Draškovićevoj ulici sada smjestila politička stranka 'MOST'. Novo sjedište BBB-a je u ulici Kralja Držislava 8, gdje je i došlo do fizičkog obračuna pripadnika BBB-a i Torcide.

Jake policijske snage upućene su na mjesto tučnjave, a njihovim dolaskom tamo, s poprišta sukoba pobjegli su navijači Hajduka i to u kombiju zadarskih registracija.

Policija im je zatim na Savskoj napravila zasjedu blokadom ceste, zbog čega su pripadnici Torcide na tom mjestu morali napustiti vozilo, nakon čega su postrojeni uz ogradu muzeja i uhićeni.

Nakon utakmice incidenti su se nastavili na autocesti, a prema izvješćima medija pripadnici BBB-a su isprva raznim predmetima gađali kombije kojima su se pripadnici Torcide vraćali iz Zagreba, nakon čega je došlo do masovne tučnjave u kojoj je navodno sudjelovalo oko 35 pripadnika BBB-a i 40 pripadnika Torcide.

GNK DINAMO – NK GORICA 1:0

Utakmica 16. kola HT 1.HNL između GNK Dinama i NK Gorice odigrala se 02.12.2018., na stadionu Maksimir u Zagrebu pred oko 2.400 gledatelja, od kojih oko 300 pripadnika Bad Blue Boysa (GNK Dinamo).

Susret je protekao u korektnoj, sportskoj atmosferi, popraćen glasnim navijanjem sa tribina.

Linker
22. travanj 2024 04:25