Franck Ohandza zabio je 26 golova u 68 utakmica za Hajduk
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
LIJEPA GESTA

NA TRENINGU UOČI DOLASKA DINAMA OSVANULO POZNATO LICE! Podrška za Hajduk: Napadač ovakvog kalibra sada bi im jako dobro došao

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. kolovoz 2019. 00:24

Nekadašnji napadač Hajduka Franck Ohandza ovih dana boravi u Splitu, a on je inače član kineskoga prvoligaša Henan Jianyea, no vrijeme u Dalmaciji iskoristio je i za posjet Poljudu.

Naime, Ohandza je navratio na trening Hajduka u petak navečer i zaželio sreću treneru Damiru Buriću sa stručnim stožerom koji je ga je trenirao, ali i nogometašima Bijelih pred današnji derbi. Ohandza je svojevremeno rješavao derbije, a sada je svojoj bivšoj ekipi dao podršku pred važnu utakmicu.

Legende prognoziraju ishod derbija

Što kažu nekadašnji igrači Hajduka o nadolazećem derbiju s Dinamom? Modri stižu u Split nakon što su se plasirali u Ligu prvaka, trener Nenad Bjelica najavljuje dosta rotacija, dok splitski strateg Damir Burić za ovu utakmicu zbog žutih kartona ne može računati na važne igrače poput Samuela Eduoka i Ardiana Ismajlija, a na vrata bi zbog ozljeda kolega Josipa Posavca i Tomislava Duke trebao mladi Marin Ljubić. Negdašnji član zlatne generacije Bijelih Vilson Džoni, koji je nakon toga igrao i u Dinamu, smatra da Hajduk ima šansu u derbiju koju mora iskoristiti.

- Čeka nas velik derbi, derbi koji je bio i kroz povijest uvijek velik. Hajduk, po meni, ima prednost jer je Dinamo ulaskom u Ligu prvaka možda malo zasićen i neće ih toliko biti briga. Hajduk ima šanse za pobjedu - u startu će Džoni.

Petorica novih

Međutim, Bjelica ima ogromnu širinu kadra, spominje se da će biti promjena.

- Bjelica ističe činjenicu da ima širok kadar i ne bih rekao da u HNL-u igra druga momčad Dinama. Hajduk ima velik imperativ i zato tipujem na njim. Modri bi mogli biti malo uljuljani uspjehom koji su postigli na čelu s Bjelicom. Svaka mu čast na tome, nisam odavno vidio tako dobrog trenera. On može uvesti petoricu novih igrača, ne radi omalovažavanja Hajduka, nego samo da druge odmori. I Hajduk to mora iskoristiti.

Posljednji je put Hajduk u Splitu slavio prije gotovo tri i pol godine, kada ih je vodio upravo današnji trener Damir Burić.

- Volio bih da bude tako i ovaj put pa da prvenstvo bude zanimljivo. Ako Dinamo dobije, onda bi Hajduk zaostao. A hoće li Bjelica postaviti drugi sastav, vidjet ćemo sutra. Dinamo je i s drugom momčadi vrlo jak. Neće to biti nimalo laka utakmica za Hajduk, bez obzira na sastav Dinama.

Koja je vaša prognoza?

- Ne da se nadam pobjedi Hajduka, nego bi zaista morali dobiti. Imaju dobru momčad, sviđa mi se kako radi trener Burić - zaključio je Džoni.

Luka Vučko dio je generacije Hajduka koja je posljednji put bila prvak. On vjeruje da u subotu možemo očekivati čvrstu utakmicu.

- Veliko je pitanje i nepoznanica u pripremi utakmice s kojom će ekipom igrati Dinamo. Oni, realno, igraju s dvije momčadi, jedna igra Europu, a druga HNL. Budući da slijedi reprezentativna pauza, upitno je hoće li trener Dinama Bjelica opet rotirati, jer ima širinu. I da igra s drugom ekipom, ona je kvalitetna. Što se tiče Hajduka, bez obzira na to što će biti standardno dobra atmosfera na Poljudu, trebaju odigrati pametnu utakmicu. Bjeličina ekipa bez problema stane u blok i pusti suparnika da igra te čeka nekakvu kontru. Vjerujem da ni Burić neće srljati, nego će čekati svoju priliku, nekakvu grešku ili tražiti pritisak u određenim zonama ne bi li došao do lopte i prilike.

Puno se apostrofira da je upravo Burić bio taj koji je uspio posljednji put dobiti Dinamo na Poljudu.

- Realno se u nogometu držim jednog postulata, tako i u radu s djecom: ono što je bilo jučer već je gotovo. U nogometu je bitno ono što je danas i sutra. Drugačije su ekipe i Dinama i Hajduka u odnosu na to vrijeme. Burić je kvalitetan i iskusan trener i neće se voditi mišlju da je prije tri godine dobio Dinamo. To nema nikakve veze u sudaru današnjih momčadi.

Kažnjavanje grešaka

Što prognozirate?

- Prognoziram tvrdu utakmicu, bez puno ljepote. Derbiji obično i završe tako, rijetkost je da se nešto pretjerano igra. Vjerujem da Hajduk ima šansu za pozitivan rezultat. Kao i svaki pravi hajdukovac, nadam se pobjedi, ali naglašavam da je Dinamo ozbiljna ekipa na europskoj razini koja kažnjava svaku grešku. Eto, prognoziram 1:0 za Hajduk, ali to je više onako, navijački. Generalno će to biti tvrda utakmica dviju discipliniranih ekipa - poručio je Vučko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:21