CROPIX
VELIKE PROMJENE

NAJAVLJIVANI SU KAO NAJVEĆI FAVORITI ZA ULAZAK U HNL, PA ZAVRŠILI NA ŠOK-TERAPIJI U samo par sati klub napustila dva zvučna imena hrvatskog nogometa!

VARAŽDIN Dan nakon smjene na klupi novi trener Branko Karačić odmah prionuo poslu, a predsjednik Cvek objašnjava najnovije događaje u drugoligašu
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 23. listopad 2018. 00:09

Događaji u drugoligašu Varaždinu prije i poslije derbija sa Zadrom privukli su pozornost lokalne ali i šire domaće nogometne javnosti. Uoči utakmice koja je označena kao novi početak klub je dogovorno napustio Josip Brezovec, jedan od iskusnijih igrača. Tek sat-dva poslije podjele bodova obznanjen je sporazum o dogovornom raskidu suradnje s trenerom Miljenkom Mumlekom.

Da bi malo poslije u eter lansirana vijest o izboru Branka Karačića za novog šefa stručnog stožera. Evo kako je promjenu trenera komentirao Stjepan Cvek, predsjednik kluba:

- Nakon serije loših rezultata, ali i prikazane igre koja nije bila na potrebnoj razini, suočili smo se očiglednim padom forme naše momčadi. U namjeri da dosegnemo naš osnovni cilj plasmana u Prvu HNL odlučili smo se za šok terapiju, uvjereni da još uvijek možemo ispuniti ono čemu stremimo.

Tea Cimas / CROPIX
CROPIX

Porozna obrana

Iza ovih riječi predsjednika stoje neke jasne činjenice koje se odnose prije svega na učinak u proteklih pet susreta u kojem su osvojena 4, odnosno teorijski izgubljeno čak 11 bodova. Još je porazniji podatak o 12 primjenih pogodaka u tom razdoblju. Tako je do jučer Varaždin još uvijek bio vodeći, ali s negativnom razlikom pogodaka te s obranom od koje je propusnija samo ona od Međimurja.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Odluka je da izlaz iz ovog labirinta potraži Branko Karačić, trener s doista puno iskustva. Ujedno prvi nakon dugog niza godina koji nije iz varaždinskog trenerskog okruženja.

Iz kojeg su u proteklih pet godina otkako je stvoren novi klub redom bili Solomun, Herceg, Ružić, Kastel, Kovačević i Mumlek (dva puta). Pred njim sigurno nije lagana zadaća, treba u preostala četiri prvenstvena i kup susretu s Rijekom iskoristiti maksimum potencijala za što uspješniji završetak jesenske sezone. U koju je Mumlek krenuo impresivno s osam uzastopnih pobjeda (četiri u prvenstvu, po dvije u kupu HNS i ŽNS). A kad su došli posrtaji u kojima je obrana puštala na sve strane raslo je nezadovoljstvo. Pa su kritičari iz gledališta taj način došli na svoje.

Izbor Karačića za mnoge je sigurno iznenađenje, a ovaj prokušani stručnjak odmah je zasukao rukave. Već je jučer prije podne vodio trening koji nije bio samo kurtoazno upoznavanje s igračima. Oni koji su igrali protiv Zadra odradili su regeneracijski trening, ostali s klupe i iz preostalog kadra imali su uobičajeni trening s nagkaskom na vježne iz ofenzivne formacije. Karačić je za pomoćnika izabrao Zorana Kastela, aktualnog trenera kadetskog sastava koji igra u Prvoj HNL, ali zbog nastupa u Koprivnici nije mogao nazočiti premijernom treningu. Inače, Karačić će se službeno predstaviti u utorak u 11 sati na konferenciji za novinare.

U svjetlu svega navedenog ipak osvrt zaslužuje utakmica koja je bila pravi derbi 9. kola. Po pogocima, akcijama i prlikama, na žalost ne i po odluci da susret vodi neiskusna sutkinja. Zadranima je od početka krenulo sve po najljepšim željama, do odmora su došli do velikih 0:2. Momčad Varaždina u tom je razdoblju nalikovala izdanjima protiv Hajduka II i Dinama II, svjedoci tvrde da je nešto slično bilo u Osijeku.

Blaževićeva milost

Nadahnuti početak drugog poluvremena u režiji Dejana Glavice nagovještavao je preokret sličan onome protiv Splićana. Uz brzopotezno poravnanje tek su centimetri (vratnica Kolarića) dijelili do potpunog rezutatskog zaokreta. Isključenje Benka bio je veliki uteg u završnici koju su Zadrani nizom neiskoripštenih prigoda (stative Blaževića i Petkovića) u pravog tragičara susreta promovirali Vlatka Blaževića. Momka koji je još za juniorskih dana u Hajduku (trener Igor Tudor) redovito u Varaždinu tresao mreže. Ovaj puta doslovno je, unatoč jednom pogotku, ‘pomilovao’ Varaždin i spasio ga od novog poraza.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:51