Matjaž Kek
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
ŠOK NA KVARNERU

NAJDUGOVJEČNIJI TRENER HNL-A ČESTITAO DOMAĆINU, DAO OSTAVKU I PORUČIO Morali smo nešto promijeniti, a ja se osjećam odgovornim za rezultate i odlazim

Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. listopad 2018. 20:24

Matjaž Kek više nije trener Rijeke! To je najvažnija posljedica utakmice u Velikoj Gorici, gdje je domaćin preokretom 2:1 u drugom poluvremenu svladao Rijeku 2:1. Gosti su pritom imali dva kaznena udarca, ali Jakov Puljić je samo jednog realizirao i tako zapravo presudio najdugovječnijem stručnjaku u hrvatskom nogometu, koji je na klupi Rijeke bio od ožujka 2013. ili pet i pol godina.

Osvojio je 2017. naslov prvaka Hrvatske i triput igrao u skupini Europske lige, ali aktualna serija od šest utakmica bez pobjede u prvenstvu Hrvatske, nagnala ga je na neopozivu ostavku.

U salu za novinare u Velikoj Gorici ušao je u kratkim hlačama i majici, te nakon čestitke domaćima na zasluženoj pobjedi rekao:

- Ne treba sada na veliko analizirati što nam se dogodilo, a ja sam se upravo čuo s predsjednikom Miškovićem i od ovog trenutka Matjaž Kek više nije trener Rijeke!

Slovenac nije ostavio prostora za novinarska pitanja, a prije nego se digao i napustio prostoriju još je kratko pojasnio:

- Mi svoje šanse nismo realizirali, a Gorica jest i zato je pobijedila. Odluku o odlasku donio sam skupa s predsjednikom, zahvaljujem se svima u klubu i želim sve najbolje Rijeci. Morali smo nešto promijeniti, a ja se osjećam odgovornim za rezultate i odlazim.

Još je netko pokušao s upitom je li to i konačna i nepromjenjiva odluka, ako bi kojim slučajem predsjednik Damir Mišković ostavku odbio, ali Kek se nije osvrnuo. Svoje je rekao, očito i prelomio da je kraj, pa Rijeci ostaje potraga za novim strategom.

Poraz od Gorice ide u kategoriju onih, koji su se mogli izbjeći, ali ovosezonska Rijeka ima premalo ideje i okomitosti u svojoj igri, a kada i dođe do prilika ne zna ih realizirati.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:52