EKSKLUZIVNI INTERVJU

NAJKONTROVERZNIJI IGRAČ DINAMA PROGOVORIO SAMO ZA SN Prst navijačima, vrpca kapetana, Liga prvaka... Machado kaže: 'Ne želim otići iz Dinama!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2016. 17:19

Zaboravili smo mu čestitati, ali protiv Hajduka je Paulo Machado odigrao 100. utakmicu za Dinamo! Kad se razvuku te brojke, onda je u HNL-u plavi dres odijevao 63 puta, u Europi 25 puta, 11 puta u Kupu i jednom u Superkupu. A u toj stotki zabio je za Modre 7 golova.

Machado je imao jedno iskustvo koje je bilo neugodno, a o kojem više ne želi govoriti. U Maksimiru je na utakmici s Moldeom zapadnoj tribini pokazao “srednji prst”, bio je iziritiran zvižducima koji su stizali s tog prostora. Kažnjen je sa 100 tisuća eura, a mogao je i lošije proći. Bivši trener Modrih Zoran Mamić nakon tog poteza kazao je: “Machado više vjerojatno neće zaigrati za Dinamo.” Međutim, ako ne računamo financijsku kaznu, bilo mu je oprošteno.

Dobio je tu drugu priliku, navijači su mu oprostili. Ne samo to, oprostio mu je i klub. Čak je dočekao da ponese kapetansku vrpcu Modrih. Bilo je to na kup-utakmici protiv Velog vrha kad mu je tada Željko Sopić, koji je u prvi mah zamijenio Zlatka Kranjčara, oko ruke “svezao” vrpcu koja znači veliki ponos.

Kako god, Machado je u Dinamu više od dvije godine, dovoljno dugo da iznese svoje mišljenje o tome što se Dinamu dogodilo ovoga ljeta. U odnosu na lani dojam je slabiji...

Kako je vama u Dinamu, kako se ovdje osjećate kao igrač?

- U Dinamu se osjećam vrlo dobro. Dakako, bilo je teško nakon prvih mjeseci, ali sada je sve u redu. Ovdje se osjećam kao kod kuće, volim igrati sa suigračima tako da je sve u redu u ovom trenutku. Moja obitelj također je zadovoljna u Zagrebu.

Jeste li imali ponuda za otići?

- Ne! Nemam ponuda jer ne želim otići iz Dinama.

Biste li ovdje završili karijeru?

- Ne, jer želim završiti karijeru u Portugalu, u svom gradu koji me nogometno formirao. Plan je da završim nogometnu karijeru što bliže svojoj obitelji u Portu. To je moja želja.

Je li Rijeka doista bolja od Dinama? Može li biti prvak?

- Do sada su Riječani bili bolji od nas, jer kao što sam već rekao, poskliznuli smo se malo u prvenstvu. Rijeka sada uživa u ovom trenutku te ima više samopouzdanja od nas. Ali za nekoliko utakmica promijenit ćemo se kompletno. Prošle sezone bila je slična situacija, imali su četiri boda prednosti. I naposljetku smo bili bolji od njih!

CIJELI INTERVJU S MACHADOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 23:57