CROPIX
'MALO NAM JE NEDOSTAJALO'

NAJMLAĐI KAPETAN U POVIJESTI HAJDUKA 'Ponosan sam, zauvijek ću pamtiti ovaj dan! Bili smo do zadnjeg trenutka u igri, dahtali smo Dinamu za vratom!'

U derbi utakmici 18. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu pobijedio Hajduk s 1:0.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. prosinac 2018. 23:51

Hajdukovi su se nogometaši malo duže zadržali u svlačionici i potom su mirno ulazili u svoj autobus. Pred novinare je najprije stao vratar Josip Posavec:

- Kadzior je fenomenalno izveo slobodni udarac, bilo je to neobranjivo. Učinio sam sve što sam mogao, ali nemoguće je obraniti loptu nakon tako savršeno izvedenog udarca. Naravno da smo razočarani zbog poraza, ali ne možemo biti nezadovoljni igrom, posebno smo dobro parirali domaćinu u prvom dijelu. Zatvorili smo dobro sve prilaze vratima i samo su jednom Plavi opasno zaprijetili, ali zaustavio sam udarac Gojaka, koji je izbio sam ispred mene - rekao je Posavec.

- Vjerujem da ćemo na zimskim priprema usvojiti sve trenerove ideje te da će Hajduk izgledati onako kako svi naši navijači žele i da ćemo biti bolji nego jesenas. Žestoko ćemo trenirati da bismo dosegli višu razinu igre od ove jesenske i sigurno je da ne možemo biti zadovoljni ovim učinkom - zaključio je Posavec.

A najmlađi kapetan u Hajdukovoj povijesti, 18-godišnji Domagoj Bradarić, novinarima je rekao:

- Ponosan sam što sam bio Hajdukov kapetan, zauvijek ću pamtiti ovaj dan! Bio je prekrasan osjećaj izvesti momčad na Maksimir u najvećem hrvatskom derbiju i žao mi je samo što svoju prvu kapetansku utakmicu neću pamtiti po dobrom rezultatu. Ali vjerujem da igrom nismo razočarali, mnogi su nas uoči derbija otpisali i prognozirali da ćemo dobiti porciju golova, ali to se nije dogodilo i pokazali smo da znamo igrati ozbiljan nogomet. Štoviše, bili smo do zadnjeg trenutka u igri za remi, dahtali smo Dinamu za vratom i malo nam je nedostajalo da se iz Zagreba vratimo doma neporaženi - govorio je Bradarić.

- U nastavku smo preuzeli inicijativu u igri, ali gol nismo mogli zabiti. Možda smo se malo kasno probudili, možda smo previše respektirali domaćina, možda smo trebali biti agresivniji od početka... Ali tako je kako je i povratka više nema. Moramo iz ove utakmice izvući dobre stvari, kojih je bilo, i u zimskoj se stanci moramo dobro uigrati i pripremiti za proljeće, koje mora biti bolje od jeseni. Inače, bio je pravi gušt igrati u derbiju, žestoko se navijalo i sa sjevera i s juga, ali su one bakljade bile nepotrebne - zaključio je Bradarić.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 11:11