Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
'NAJLJEPŠI GOL U KLUBU'

NAJSKUPLJI IGRAČ IPAK OSTAJE U RIJECI 'Ovo je za mene moj najljepši pogodak, ali ne i zadnji! Što je Bišćan promijenio? Atmosferu u svlačionici...'

RIJEKA Brazilac Heber najvredniji je eksponat kluba s Rujevice, ali njemu se, očito, još ne ide u inozemstvo
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. prosinac 2018. 20:42

Već i ptice na grani znaju kako je Rijeka osuđena funkcionirati, najbolji igrači stalno su u izlogu, od njihovih transfera klub preživljava, pa s velikom sigurnošću možemo reći da iznimka neće biti ni nadolazeći zimski prijelazni rok. A tu je najvredniji riječki eksponat Brazilac Heber, koji je odigrao još jednu odličnu partiju, postigao dva pogotka u maniri vrsnog napadača i dao još malo argumenata klupskim čelnicima da ne spuštaju njegovu cijenu kada netko od kupaca pokuca na rujevička vrata.

Tri driblinga

Je li onda Heber odigrao svoju zadnju utakmicu za Rijeku, s obzirom na to da ga iduće subote u Koprivnici neće biti zbog tri žuta kartona? Ako i jest, onda se od bijelog dresa doista oprostio sa stilom, drugi pogodak Lokomotivi pokazao je zašto toliko volimo brazilske igrače, a ovacije koje je dobio nekoliko trenutaka kasnije kada ga je Bišćan zamijenio puno govore o onome što navijači misle. Doduše, Heber tvrdi da mu ovo nisu zadnji golovi s Rijekinom devetkom na leđima.

- Je li taj drugi pogodak bio toliko poseban jer je zadnji koji sam postigao u dresu Rijeke? Ne, to nije moj zadnji gol za Rijeku, u idućoj polusezoni želim zabijati još više i više - rekao je Heber, koji nije želio ulaziti u priče o prijelaznom roku, ali je još jednom jasno podvukao da se na Kvarneru odlično osjeća i da ne čeka prvi mig nekog inozemnog kluba da bi “odletio” s Rujevice.

- Ovo je za mene najljepši pogodak koji sam zabio za Rijeku, ali zašto u budućnosti ne bi bilo još takvih, možda i ljepših?

Upitali smo ga i zašto misli da mu je ovaj pogodak ljepši od onog Olympiacosu u play-offu Lige prvaka prošle sezone.

- Tada je bio samo jedan dribling, sada sam ih imao tri. Za mene je ovaj poseban i jer je utakmica još bila otvorena, istina, vodili smo s 2:0 i dominirali, ali tim smo golom definitivno zaključili priču. Nisam zabio puno takvih golova, ali presretan sam jer sada imam više slobode za dribling, za prodore, više slobode da radim što mislim da treba u datom trenutku. Sretan sam što zabijam, ali još sam više sretan zbog pobjede i činjenice da smo se vratili na drugo mjesto. Mislim da je to u ovom trenutku najvažnije za nas.

Rijeka je ovom pobjedom zaokružila seriju teških utakmica - iako će takva sigurno biti i ona u Koprivnici protiv Slavena Belupa - na najbolji mogući način, u kratkom periodu pobijedila je sva tri konkurenta iz gornjeg dijela ljestvice. Što je Bišćan promijenio?

- Novi trener uvijek donese neku novinu. Po meni je velika stvar što je Bišćan na dva zadnja vezna stavio igrače poput Lončara i Pavičića, koji su kreativni, a kada im dodamo i Gorgona, onda praktički igramo s tri desetke. Kvržić je u odličnoj formi, Čolak (kojeg Heber cijelo vrijeme naziva Čoki-gol, op. a.) vukao nas je svojim golovima, obrana igra dobro i iz toga su izašli rezultati koje smo ostvarili. Kao momčad djelujemo dobro u oba smjera, mislim da je za to uvelike zaslužno i to što je Bišćan promijenio atmosferu u svlačionici.

Nekakav je dojam sa strane i da je momčad izgubila grč, svojevrsni strah od pogreške, koji je ranije možda bio naglašen.

- Mislim da smo sada opušteniji. Sada više ne radimo toliko visoki pritisak, već čekamo pravi trenutak, ali kada se dogodi, onda se svi bacamo na glavu. Sjetite se samo kako su Pavičić i Čolak izašli na suparnika uoči mog gola u Kupu protiv Lokomotive, pa sada Čolak i Župarić u akciji prije Kvržićeva gola... Svi to radimo, znamo prepoznati trenutak i mislim da nam to postaje jako oružje.

S Bišćanom na riječkoj klupi posebno su efikasni postali napadači - nitko izvan onih koji su igrali na mjestima ofenzivnog kvarteta nije postigao pogodak.

- Stvarno? Nisam išao za tim, dobro je znati i taj podatak, ali i da cijela momčad radi da bi netko na kraju zabio pogodak. Ali na treninzima stvarno puno radimo na završnici, puno je udaraca na gol, puno akcija... Kada naporno radiš, kada daješ sve od sebe, kada si koncentriran na svaku minutu treninga i utakmice, onda sve bude lakše. Sve to utječe i na ono što svaki od nas pokazuje. Ja na sebi najbolje vidim koliko mi to znači i vjerujem da ću u drugom dijelu sezone biti na još višoj razini.

Heber cijelo vrijeme govori kao da će na proljeće sigurno igrati u riječkom dresu, pa tako i najavljuje da nema namjeru olako prepustiti Žutu majicu SN-a koju je prošle sezone osvojio za najboljeg igrača lige.

- Očekujem puno od drugog dijela sezone. Lani sam imao i problema s ozljedama, nadam se da ih sada neće biti pa da ću ja igrati dobre utakmice, da će momčad pobjeđivati, a onda će doći i sve ostalo. Osobna mi dostignuća nisu u prvom planu, ali kada dođu kao rezultat nečega što napravi cijela momčad, onda imaš razloga biti zadovoljan.

Zaključili smo pitanjem namjerava li onda “cijela momčad” napasti Dinamo na proljeće.

- Moramo ići korak po korak. Prije sedam-osam utakmica bili smo na petom-šestom mjestu, a sada razgovaramo o napadu na Dinamo. Ne ide to samo tako, ne razmišljamo o Dinamu, nego o Slavenu Belupu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi - zaključio je Heber.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:47