Damir Krajač/CROPIX
ISPALIO U PROLAZU

Nakon derbija se oglasio i Zdravko Mamić: 'Dinamo je već postao prvak 11. put zaredom'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. travanj 2016. 01:51

Zajedničko glavnim sudionicima derbija bila je tek rečenica "Ništa nije gotovo", i to je bila klasična predstava za javnost. Suštinu su otkrili poljupci i čestitke u taboru Dinama, odnosno razočaranje i tuga na licima igrača Rijeke.

Fair play sugerira da nije gotovo dok to matematika ne kaže ali…

- Nije tu lako dobiti, ali zadržali smo prednost od četiri boda i sve je na nama. Da smo izgubili, Rijeka bi stigla na bod i bilo bi panike - rekao je Gordon Schildenfeld koji je utakmicu opisao "tvrdom" s malo prilika na obje strane. Bio je zadovoljan načinom na koji je Dinamo odgovorio na agresiju domaćina, ali je i pecnuo suigrače.

- Neću reći da smo se zaje…, ali moramo nagraditi suigrača koji za vas pretrči 50 metra. Tada mu morate dodati loptu jer će vas ona nagraditi. Trebamo izvući pouke i izbaciti taj egoizam iz naše igre - naglasio je Schifo. Na koga je mislilo, naravno, nije htio reći.

Kod gostiju, Miral Samardžić je kazao da je remi realan ishod nakon prikazanog. Usput je priznao kako je Rijeka korak dalje od naslova prvaka.

- To je činjenica, ali sigurno se nećemo predati. Tko zna što se može dogoditi. Volio bih da budemo u igri do zadnje sekunde, a tada je sve moguće.

Na Rujevici je bio i Zdravko Mamić. Pored novinara je projurio poput brzog vlaka, ali šarmu kolegice s RTL-a ipak nije mogao odoljeti.

- Iako teorija još postoji, mislim da mogu reći kako je Dinamo ovim bodom 11. put zaredom postao prvak države. Ključni potez napravio je trener Mamić kada je ubacio Roga, koji je poboljšao igru Dinama, ali i Kek koji je izvadio svoje napadače. Ambijent? Kao i uvijek na Rujevici. Sjajan!

Linker
26. travanj 2024 07:54