CROPIX
NOVI IZGRED

NAPADNUT TRENER RUDEŠA, SN OTKRIVAJU DETALJE INCIDENTA Meta napada bio je Španjolac, ali na kraju najgore je prošao pomoćni trener! Pozvana policija

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. travanj 2018. 13:42

U ponedjeljak navečer, po povratku iz Zaprešića nakon utakmice s Interom, dogodio se incident u Rudešu. Iako u klubu o svemu šute, dobili smo potvrdu informacije da je oko 19.30 bila pozvana i policija! Sve je na kraju okončano prekršajnom prijavom protiv 51-godišnjaka po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog i nepristojnog ponašanja i vrijeđanja građana i narušavanja njihova mira.

Najprije smo kontaktirali direktora Rudeša Tomislava Kneževića, koji je negirao bilo kakav incident...

- Nisam ni bio na utakmici u Zaprešiću, jer sam igrao nogomet za veterane na Jarunu. Ali, koliko sam upućen, ništa se posebno nije dogodilo. Iskreno, još se nisam vidio s ljudima iz kluba, ali već bi svi sve znali da je bilo nečega...

Kneževićev pogled

U vrijeme kad smo razgovarali s Kneževićem, kružile su dvije inačice incidenta - prema prvoj, sukobili su se klupski fizioterapeut i jedan član uprave, a prema drugoj, čovjek blizak klubu udario je trenera Airu! To smo prepričali Kneževiću, koji nam je odgovorio:

- Ma ne... Ništa od navedenog nije se dogodilo! Nema tu nikakvih vijesti, posebno ne ovakvih! Gledajte, pa nije Zagreb New York, Zagreb je mali grad i da se nešto dogodilo, već bi svi znali sve o tome - govorio je Knežević.

Možda je direktor u tim trenucima doista bio neinformiran, ali kad smo iz Policijske uprave zagrebačke dobili potvrdu da se incident dogodio i da je policija “postupala”, Knežević se više nije javljao na mobitel.

Aira je bio meta

Uglavnom, prema dostupnim i provjerenim informacijama, spomenuti je 51-godišnjak napao 42-godišnjeg klupskog zaposlenika, doznali smo da je riječ o jednom od pomoćnih trenera. Međutim, taj je 42-godišnjak zapravo bio kolateralna žrtva, jer je prava meta napada bio Rudešov trener Jose Manuel Aira!

O motivima napada zasad se može samo nagađati, a prema jednoj, neslužbenoj verziji, razlog je što trener ne daje priliku za igru igraču koji je na određeni način povezan s 51-godišnjakom bliskom klubu, a koji je na kraju od policije zaradio prekršajnu prijavu.

Vidjet ćemo kako će reagirati klub i hoće li zaštititi svoje trenere...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 12:46