CROPIX
MUKE PO PRVAKU

NAPOKON JE OSMIJEH NA LICU MATJAŽA KEKA Rijeka nakon pet utakmica napokon slavi: 'Puno smo patili u proteklom razdoblju i zato je ovo posebna pobjeda'

Piše: damir begovićObjavljeno: 27. studeni 2017. 00:26

Unatoč porazu Cibalijin trener Mladen Bartolović nije djelovao razočarano, a još manje utučeno!

- Pobijedila je bolja ekipa, presudila je naprosto Rijekina kvaliteta. Naravno da sam nezadovoljan rezultatom, ne možemo slaviti poraz, ali nisam nezadovoljan onime što smo pokazali na terenu u većem dijelu utakmice.

Šef Cibalijinog stručnog stožera dodao je i ovo:

- Utakmicu smo izgubili u prvih 20-25 minuta. Nismo se držali dogovora u tom razdoblju, nismo bili dovoljno angažirani u manevarskoj središnjici u kojoj su Bradarić i Mišić imali dosta prostora i vremena za izgradnju Rijekinih napada.

Curilo je i po bokovima…

- Imali smo taj kadrovski problem zbog izostanka Karamarka, praktički jedinog desnog bočnog igrača i pretpostavljali smo da bismo tu mogli ući u probleme. Filipović je veznjak, uz aut-crtu je igrao silom prilika, na početku to nije izgledalo dobro, ali kasnije se pribrao i djelovao mnogo sigurnije. Inače, ponovno smo primili prenaivne pogotke.

U porazu je Bartolović vidio i neke detalje koji ohrabruju:

- Nismo se predavali, uveli smo utakmicu u kakvu-takvu dramatiku, pokušali uvođenjem trojice napadača u završnici dvoboja doći do boda, ali protivnik nije dao. Rijeka je bolja, kvalitetnija momčad koja zaslužuje čestitke za zasluženu pobjedu – zaključio je Bartolović.

Riječkim nogometašima čestitao je i njihov trener Matjaž Kek koji je jezgrovito prokomentirao vinkovački ogled:

- Mnogo smo patili u proteklom razdoblju, ova pobjeda stoga ima posebnu vrijednost. Zabili smo pogotke na vrijeme, dok se još moglo igrati. Doduše, jednom lošom obrambenom reakcijom doveli smo rezultat u neizvjesnost, to nam nije trebalo. Na ovako teškom terenu uvijek se može potkrasti kakva pogreška koja može kompromitirati sve dobro što si prethodno napravio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:01