PROMJENE U HAJDUKU

Nasljednik Anderssona: Zlatko Dalić novi kandidat za sportskog direktora'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. prosinac 2013. 23:01

Novo ime na popisu kandidata za sportskog direktora Hajduka je Zlatko Dalić. Nekadašnji trener Varteksa posljednje tri godine angažiran je u Saudijskoj Arabiji gdje trenira prvoligaša Al Hilala. Dalić je viđen još u Zadru na prvenstvenoj utakmici Hajduka, čak je i sjedio u svečanoj loži blizu čelnika splitskog kluba.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić nije krio da je s Dalićem imao kontakt...

- Popili smo kavu - kratko nam je kazao Brbić.

Koliko je Dalić upoznat s aktualnim stanjem u hrvatskom nogometu i posebno Hajduku, teško je pitanje s obzirom da je godinama odsutan iz nacionalnih nogometnih zbivanja. Ali, činjenica jest da je Hajduk kontaktirao, razgovarao s Dalićem kao jednim od potencijalnih sportskih direktora. Izredala su se već tu mnoga imena u konkurenciji za ulogu prvog čovjeka struke, od domaćih ljudi do Meše Baždarevića. Međutim, i dalje nema rješenja. Zato smo predsjednika Brbića upitali kada će Bijeli izabrati sportskog direktora, kada će pronaći nasljednika Jensa Anderssona na poziciji koja stoji upraženjena još od početka listopada?

- Bio bih najsretniji da smo već izabrali sportskog direktora, ali nažalost još uvijek nismo.

Nema novca i Brbić je svjestan da sportski direktor ne može učiniti čudo na Poljudu. Dalić je uz Gorana Vučevića jedan od dva najveća kandidata u ovom trenutku, ali u Hajduku se očito još nisu opredijelili. Možda i kandidati nisu dali konačne odgovore koji bi zadovoljili Upravu, međutim, odavno je jasno da novi sportski direktor neće imati uvjete ni blizu onih kojima je počašćen Andersson. Plaća od 6.000 eura i postotak od transfera, to je imao Andersson.

Zadatak novog sportskog direktora primarno će biti prodaja igrača, ali i pronalazak talentiranih mladih nogometaša koji bi Hajduku mogli osigurati kvalitetu više i naravno, financijski plus u nekom budućem poslu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:43