Paun Paunovic / CROPIX
RAZMIŠLJANJA TRENERA

NASMIJEŠENI BURIĆ 'Ovo je za sve navijače koji su patili prije par dana...'; RAZOČARANI BJELICA 'U nogometu ne pobjeđuje uvijek bolja momčad'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 01. rujan 2019. 00:19

Hajduk je u vječnom derbiju slavio protiv Dinama na Poljudu te nakon četiri godine ponovno zasjeo na vrh ljestvice HNL-a. Strijelac pogotka koji je presudio derbi bio je Libanonac Bassel Jradi u 56. minuti.

Susret su obilježila čak tri crvena kartona. Isključeni su bili Emir Dilaver, Arijan Ademi koji je u tom trenutku već bio na klupi te strijelac odlučujućeg pogotka Bassel Jradi.

Sasvim je jasno da su treneri u različitim raspoloženjima stigli na press-konferenciju.

Trener Modrih Nenad Bjelica prvo je čestitao Hajduku na pobjedi:

- Gledali smo utakmicu s puno emocija. Bilo je puno nervoze, ali uvijek je tako kada se igraju derbiji. Mi smo u prvom poluvremenu bili apsolutno bolji, imali smo nekoliko vrlo dobrih situacija, a isto tako i dvije prilike nakon Hajdukova pogotka. Nažalost, na odmor nismo otišli s prednošću - kazao je Bjelica.

Onda je počeo pričati o događajima u drugom poluvremenu, koje je zaista bilo spektakularno i vrlo zanimljivo, ali koje je donijelo poraz njegovoj momčadi.

- Znali smo da je Hajdukova najveća šansa da nas ugrozi iz nekog prekida. To se i dogodilo. Nismo bili dovoljno koncentrirani u toj situaciji pa smo tako primili taj pogodak. Prije toga nas Hajduk nije uopće ugrožavao.

​Kazao je da se nakon tog pogotka utakmica promijenila.

- Naravno, utakmica se obično mijenja nakon pogotka, unatoč tome do kraja smo imali dvije sjajne prilike Oršića i Gavranovića. Nismo uspjeli to realizirati, a kada ne zabiješ iz 5-6 dobrih situacija, gubiš utakmicu. Mislim da smo bili bolja momčad na terenu, da smo više pokazali, da smo imali bolje šanse, ali kako to često biva u nogometu, pobijedila je druga momčad.

​Kazao je Bjelica da je Ademi dobio jedan udarac po nozi, ali izgleda da se ne radi o težoj ozljedi. Bjelica je također rekao da posljednje utakmica protiv Rosenborga nije utjecala na njegovu momčad, da Plavi nisu energetski pali.

- Petnaestak minuta igrali smo s igračem manje, a onda je normalno da se više trošiš. Nakon isključenja Jradija opet smo uspostavili igru, imali dobru prigodu, nažalost, nismo zabili, ali ponavljam, to je nogomet. Mislim da je momčad dobro izgledala, možda smo samo malo bili emocionalno ispražnjeni nakon te utakmice protiv Rosenborga, ali ukupno gledajući, držim da smo bili bolji, da smo momčad koja je zaslužila više od ovog poraza - zaključio je Bjelica.

​Trener Hajduka Damir Burić vesela je lica stigao na presicu. Jasno, uživao je u velikoj pobjedi, upravo je on posljednji pobijedio aktualne prvake u Splitu, a evo, sada opet je Šolta stigao do trijumfa nad najvećim suparnikom.

- Doživjeti ovakvu pobjedu pred punim stadionom i ovakvim navijačima je fenomenalno. Ovu pobjedu posvećujemo svim onim navijačima Hajduka koji su patili, koji su putovali iz Osijeka razočarani nakon našeg poraza. Danas napokon mogu guštati u našoj pobjedi i fenomenalnom ambijentu - kazao je u uvodu Burić.

Kaže da je ostvariti pobjedu protiv Dinama jako teško jer su prvaci na jako visokoj razini.

- Pokazali smo veliku želju za pobjedom, nadam se da će nas to držati duže vrijeme. Jako me veseli što je Jradi postigao pogodak na utakmici jer je protiv Slavena Belupa, kada smo izgubili, imao je i nekoliko fenomenalnih situacija iz kojih nije zabio pa smo se razočarani vratili kući. Taj je poraz bio totalno nepotreban. Danas smo pak pobijedili Dinamo, suparnika visoke klase.

​Priznao je Burić da su i Modri u prvom poluvremenu radili mnogo neugoda.

- Dinamo je u prvom poluvremenu radio mnogo problema, zapravo, upravo ono što smo mi željeli raditi Dinamu, Dinamo je radio nama. Igrali su visokim presingom, presijecali lopte i upućivali mnogo udaraca, ali sve u svemu, nekako smo se othrvali tome, došli smo k sebi u tom drugom poluvremenu. Eto vidite koliko znači jedan pogodak, kako se otvori utakmica, nakon tog gola utakmica je otišla u skroz drugom smjeru. Da smo na prijašnjim utakmicama na otvaranju zabili, tko zna kako bi te utakmice završile. Ali sve u svemu, možemo biti zadovoljni momcima i time kako su sve ovo odradili. Borili smo se i uspjeli.

​Opet se okrenuo Hajdukovim navijačima.

- Nadam se da je ovo bila jako lijepa večer za sve Hajdukove navijače.

Govorio je Burić da je Hajduk htio napasti Dinamo u prvom poluvremenu, otpočetka.

- Htjeli smo napasti Dinamo već od starta, ali ispalo je drugačije, najbitnije je ono što stalno ponavljam: u jednoj se pobjedi ne uzvisi, a u porazu ne ponizi. Moramo stalno biti na ovoj razini da bismo ostali u vrhu. Hrvatsko je prvenstvo maraton metaforički rečeno, 36 kilometara, mi smo sada na sedmom, bit će još mnogo utakmica, mnogo borbi. Mi ćemo svakako pokušati održati visoku razinu, igrati dobro i pokušati uzeti što više bodova - zaključio je Burić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:47