Zoran Zekić
 CROPIX
UOČI DERBIJA NA MAKSIMIRU

'NE PAMTIM DA JE IKAD DINAMO BIO TOLIKO BOLJI U ODNOSU NA NAS OSTALE' Zanimljivo priznaje današnjeg protivnika Modrih: 'Nekidan sam bio s Bjelicom...'

Danas se na Maksimiru igra derbi 22. kola HNL-a između Dinama i Osijeka (17.30), a zanimljivu najavu dao je uvijek zanimljivi trener gostiju Zoran Zekić.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. veljača 2019. 17:11

Danas u momčadi Osijeka sigurno neće biti bolestan Petar Bočkaj, ozlijeđen Ezekiel Henty i nedovoljno oporavljen Laszlo Kleinheisler.

- Ni to nije sve, jer do posljednjeg ću trenutka vagati hoće li moći igrati Mile Škorić i Domagoj Pušić - požalio se trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

I da su svi na broju, da su kompletni, u derbiju bi im bilo jako teško. Zahuktao domaćin gladan je nove pobjede.

- Nekidan sam bio s Nenadom Bjelicom. Porazgovarali smo o svemu, ali shvatio sam da ima veliku želju pobijediti nas danas. U zamahu mu je momčad, dohvatila je i punu formu, plasirala se u osminu finala Europske lige, na čemu svima u Dinamu čestitam. Biti će nam jako, jako teško - kazao je Zekić.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Zoran Zekic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nakon što je Rijeka u petak porazila Rudešane, promijenila se situacija na tablici. Na drugom su mjestu sada Riječani, a nadmetanje s Dinamom u Maksimiru baš i nije neka osobita prilika prvoligašu s Drave ​da se vrati na izgubljenu poziciju.

- Dinamo je, svakom je to jasno, naša najbolja momčad. Razbili su Viktoriju. I to govorio o njegovoj snazi. Osim toga, već je odavno i pitanje prvaka u Prvoj HNL riješio. Ne pamtim ni kao igrač ni kao trener da je ikada bila tolika razlika u odnosu na ostale, ne samo u bodovima već i u kvaliteti.

Uvijek je Dinamo favorit na svom travnjaku, ma s kim igrao. Tako je ovoga puta, protiv Osijeka. I to možda i veći favorit nego ikad.

- Da je favorit, to ne neprijeporno, ali unaprijed se predati nećemo. Sve znamo o protivniku osim u kojem će sastavu početi utakmicu. Moramo razmišljati pozitivno i sve ono za što pretpostavljam da će nas zateći istrpiti na travnjaku.

Može se očekivati, takva mu je bila dosadašnja praksa, da će Nenad Bjelica odmoriti neke od svojih umornih ratnika i protiv Bijelo-plavih momčad složiti od onih koji nisu igrali protiv Čeha.

- Tko to može sa sigurnošću reći. Ima Bjelica veliku mogućnost rotacije, ali što to znači kada u kadru ima igrače koji su ove sezone odigrali svaki po petnaestak utakmica. Njemu prepuštam te brige što će i kako će, a ja razmišljam isključivo o nama. Vjerujem u svoje igrače, vjerujem u njihovu hrabrost i karakter, ali i sve ono što smo radili i radimo. Na prošlom gostovanju u Maksimiru bili smo loši, plašljivi, ovoga puta moramo biti puno bolji.

Otkako je on na klupi Bijelo-plavih, međusobni se skor Osijeka s Dinamom za dlaku popravio naspram onog poražavajućeg iz prošlosti. Na obje će klupe sjediti rođeni Osječani, igrači ponikli u Gradskom vrtu. I to je jedna od zanimljivosti derbija. Tim više što obojica gaje pobjednički mentalitet. U jesenskom dijelu sezone Bjelica je dva puta slavio, Zekić još na to čeka.

- Nikad nijednu utakmicu ne gledam tako, pa ni ovu. Nije to naše međusobno sučeljavanje, nije to naš ogled, već nadmetanje momčadi koje spremamo i vodimo. Zanima me jedino, silno to želim, da se predstavimo u najboljem mogućem svjetlu. Ne mislim da će Dinamo u bilo kojem trenutku utakmice biti opušten, iako, po meni, može izgubiti pokoju utakmicu i opet će biti prvak. Moji igrači znaju da nam je potreban svaki bod u borbi za drugo mjesto. Ta im činjenica, kao i spoznaja da igraju protiv najbolje momčadi u prvenstvu, mora biti dovoljan motiv da daju najviše što mogu - zaključio je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:57