TINO SUŠIĆ U HAJDUKU

Nećak Safeta Sušića: 'Volim Zlatana i Cristiana, ali bliži sam Van Persieju’

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. siječanj 2012. 15:50

Bijelima se jučer poslijepodne priključio Tino Sven Sušić, vezni igrač Standard Liegea. Igra na poziciji razigravača, u ulozi 'desetke’, što je profil igrača kakvog Balakov želi dovesti ove zime. Došao je 19-godišnji Sarajlija na probu, pet ili šest dana promatrat će struka Bijelih koliko je zanimljiv i vrijedan igrač. Kakav će se pokazati na provjeri tek će se vidjeti, ali ako je suditi po genima, mogao bi nas mladi Sušić i ugodno iznenaditi. Otac mu je Sead, stariji brat Safeta Sušića, izbornika BiH.

- Jasno je da Tina trebaju vidjeti u Hajduku - poručio je njegov otac Sead Sušić u čijoj je pratnji Tino došao u Split.

Tino je rođen u Sarajevu, ali nogomet je igrao samo u Belgiji (Genk, Standard), jer je obitelj zbog rata sigurnost potražila na poznatoj europskoj destinaciji. Njegov otac Sead još je 70-ih godina prošlog stoljeća igrao u Standardu, a Tino je krenuo očevim stopama.

- U Standardu sam igrao za drugu momčad. Prvenstvene utakmice, jer postoji liga rezervnih momčadi. Za prvu ekipu sam igrao prijateljske, bio na pripremama, ali ne vjerujem da ću ostati u Standardu. Ugovor imam do ljeta ove godine, pa ukoliko prođem u Hajduku, mogli bismo dogovorit posudbu do lipnja. Ja vjerujem da ću se potvrditi i ostati u Hajduku - ispričao nam je Sušić prije jučerašnjeg treninga.

Mladi Sušić upisao je i nastupe za belgijsku U-21, a njegovi idoli su Zlatan Ibrahimović i Cristian Ronaldo. Tinov san je jednog dana zaigrati u Realu zajedno s omiljenim Ronaldom.

- Obožavam Ronalda i Ibrahimovića, ali nisam takav tip igrača. Više sam kao Robin van Persie. Razigravam momčad i najbolje se snalazim iza dva napadača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 01:05