Vlado Kos/ Hanza Media / Hanza Media
DODATNI MOTIV

NEGDAŠNJI DINAMOVCI U POSEBNOJ MISIJI Imaju novi klub i stari zadatak - pomoći Modrima: 'Na nama je da pustimo sve na terenu...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 25. veljača 2017. 16:15

Inter sutra dočekuje Rijeku koja deset godina nije slavila u Zaprešiću. U taboru Diva iz predgrađa nadaju se kako će nastaviti tradiciju, a u tom slučaju otvorila bi se prilika Dinamu da se približi Rijeci i odvede prvenstvo u dramatičnije vode.

- Ne znam kako bih to objasnio, jednostavno im ne ležimo, nadam se da ćemo uspjeti održati tradiciju - započeo je priču Mislav Komorski pa nastavio:

- Mi se kod kuće ne branimo ni protiv koga, pokušat ćemo igrati i protiv Rijeke, no pitanje je koliko će nam to dopustiti. Uglavnom, nadam se da ćemo se i u ofenzivnom dijelu pokazati u pravom svjetlu.

Sretni i s bodom

U Maksimiru se dakako nadaju da ćete otkinuti bodove Rijeci, znamo da ste u mlađim kategorijama bili član Dinama, hoće li to biti motiv više?

- Ja sam dinamovac, nema se tu što skrivati, volio bih da Dinamo bude prvak. Ne vjerujem da će sada ova utakmica biti presudna, sigurno će se Rijeka još negdje poskliznuti. Znate, netko od malih nogu navija za Hajduk, netko za Rijeku, ja za Dinamo i logično je da bih volio da bude prvak. Naravno mi igramo ponajprije zbog sebe, ali bilo bi lijepo pomoći Modrima na putu do naslova.

Rijeka je šest bodova ispred Dinama, vaša usporedba ove dvije momčadi...

- Smatram da je Dinamo kvalitetom iznad Rijeke i da će to prije ili kasnije isplivati na površinu. Momčad iz Maksimira ima veću koncentraciju individualne kvalitete i to bi moglo biti presudno.

Vratimo se malo na utakmicu, čeka i vas i cijelu obranu težak zadatak, pitanje koje se nameće samo od sebe, kako zaustaviti Franka Andrijaševića?

- On igra povučenu špicu, svojevrsna je lutalica. Jako se dobro kreće između linija i stvarno kako igra u zadnje vrijeme, to je čudo. No, imaju oni i drugih oružja, riječka desna strana je također ubojita i bit će tu svega, no treba muški ući u utakmicu i onda što bude.

Ivan Čović bi mogao biti najzaposleniji u nedjelju i njegova izvedba bi mogla biti od presudne važnosti. S velikim optimizmom dočekuje dvoboj s Rijekom.

- Nadamo se da će Rijeka opet polomiti opet zube na nama, bit ćemo sretni s bodom, a ako uspijemo i trijumfirati... Uh, no polako...

Bili ste u Dinamu, znamo da Modri polažu nade da biste mogli nauditi Rijeci, a sukladno tome njima dati priliku da se približe Riječanima.

- Prije svega, mi igramo za sebe, da pokažemo svima koliko smo zapravo dobri. Kad slavimo protiv Lokomotive, Istre ili nekog drugog koji nije iz vodeće četvorke, uz dužno poštovanje naravno, tada se piše o tome dan-dva, a ako uzmemo bod Rijeci o tome će se pisati u medijima tjedan dana i više, a nama to, dakako, imponira. Na nama je da pustimo sve na terenu, a ako će uz to pomoći Dinamu, nema problema. Ali možemo im i odmoći kolo kasnije. Ja tako ne gledam na to, zbilja.

Kako Bog da

Puno se usporedbi provlači u zadnje vrijeme, kakvo je vaše mišljenje, tko je trenutačno bolji, Dinamo ili Rijeka?

- Rijeka je trenutačno bolja ekipa, ona melje, 90 minuta te gazi, stišće. Nama je lakše igrati protiv Dinama nego Rijeke. Naime, protiv Modrih stvaramo prilike, a protiv Rijeke je to zbilja vrlo teško, doista igraju na jedan impresivan način.

Za očekivati je da ćete u nedjelju biti na streljani...

- Ja ću dati sve od sebe, a onda kako dragi Bog da...

Rijeka ima pregršt dobrih igrača, ali Andrijašević je taj koji strši u zadnje vrijeme.

- Po mojem mišljenju najbolji je igrač u HNL-u, sve mu ide, zabija iz svih situacija, sigurno najveća prijetnja iako treba tu dodati i Vešovića i Ristovskog, a ne smijemo zaboraviti ni Gavranovića, bit će teško, no dat ćemo sve od sebe - završio je Čović.

Igrati rasterećeno

Jedan od onih, koji bi u slučaju pozitivnog rezultata po Inter imao dvostruko zadovoljstvo je i Hrvoje Čale, marljivo trenira, no teško je očekivati da bi mogao u nedjelju zaigrati.

- Sve je u redu, polako se dižem, ali trebat će još neko vrijeme da dođem u optimalnu formu - kazao je Čale pa dodao:

- Inter će pomoći sebi ukoliko ostvari pozitivan rezultat, a naravno da će to onda ići na ruku Dinamu.

Na koji način zaustaviti Rijeku u nedjelju?

- Rijeka ima puno dobrih igrača, o Andrijaševiću više ne treba ni trošiti riječi, sve što pukne zabije, bit će zbilja teško, no možemo igrati rasterećeno što je jako bitno, a sada hoćemo li uspjeti ostvariti pozitivan rezultat, vidjet ćemo - zaključio je Čale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:32