Simon Rožman
 Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
'U RIJECI ĆE UŽIVATI S NJIM!'

NEKADAŠNJI MILJENIK TORCIDE DOŽIVIO JE VELIKE USPJEHE S NOVIM TRENEROM RIJEKE 'On me vratio u život, sigurno je najbolji trener u mojoj karijeri!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 24. rujan 2019. 01:06

Nogometaši Rijeke dan nakon pobjede u Puli i ostavke dosadašnjeg trenera Igora Bišćana dobili su novog šefa stručnog stožera. To je mladi slovenski strateg Simon Rožman, bivši trener Domžala.

A ako netko dobro poznaje Rožmana, onda je to Senijad Ibričić koji je sjajno igrao u Domžalama pod slovenskim stručnjakom. Kada je Rožman nedavno odlazio iz Domžala, Ibričić je na društvenim mrežama bio pun hvale za svoga trenera u emotivnoj oproštajnoj poruci.

Ibrino mišljenje je ostalo isto…

- Rožman je otišao sam, bio je ovdje tri godine, vjerojatno se malo zasitio. Poslije europskih utakmica nam je otišlo četiri-pet igrača koji su bili među najboljima, slabije smo startali, a nismo doveli adekvatne zamjene. Ono što sam napisao, tako mislim. Prije dvije-tri godine sam razmišljao o završetku karijere, da prestanem igrati, a onda sam došao u Domžale na njegov poziv. Vratio me u život, a mi kao klub smo igrali dvije godine najljepši nogomet u Sloveniji. Imao sam puno trenera u karijeri, ali on je sigurno najbolji, onaj koji je ostavio najbolji dojam kao trener i čovjek. Pogotovo što je tako mlad, njemu je 36 godina. U Rijeci će imati priliku nastaviti ono što je radio ovdje.

Velike uspjehe Ibro je doživio s Rožmanom…

- Svake godine smo igrali Europu, jednom smo izbacili Freiburg, a onda ispali u doigravanju za Europsku ligu od Marseillea koji je te sezone igrao finale. Imali smo odličnu ekipu, ali Domžale su klub koji se bazira na mladim igračima koje kasnije prodaje, a tu je nas par iskusnih.

Kako ste igrali u Rožmanovo vrijeme?

- On najčešće igra 4-3-3 kada ima dobru ekipu, ali znao se prilagođavati i protivniku, pa smo nekada igrali i 3-5-2. Rožman stvarno odlično poznaje nogomet, ponekad napravi taktiku prema suparniku, ali u principu voli da njegova ekipa dominira. U svlačionici te u komunikaciji s igračima je vrhunski. Sada kada sam iskusniji drugačije gledam, a prvi put sam u karijeri vidio da su igrači koji nisu igrali bili sretni, jer su znali da će dobiti šansu kada dobro treniraju. Imali smo sjajnu atmosferu i rezultat, jer je on sve držao, znao je kako treba s igračima. Vjerujte mi, ne samo Rijeka, nego bilo koji klub s naših prostora da ga je uzeo, nije mogao napraviti bolji posao.

Smatrate da će on brzo pohvatati konce nakon iznenadnoga odlaska Igora Bišćana?

- Pozitivna stvar za Rožmana je što nije stigao zato što je trener otišao zbog loših rezultata. Rijekini rezultati su OK, druge su stvari utjecale na odlazak Bišćana. Imaju dosta solidno posloženu situaciju, dobru ekipu i vjerujem da igračima neće trebati puno vremena da se na njega naviknu, jer radi se o vrhunskom treneru i čovjeku. Vjerujem da će igrači u Rijeci uživati s njim - zaključio je Ibričić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 02:32