Damir Krajac / CROPIX
NOVA PRIČA

NEKADAŠNJI MODRI U DERBIJU ĆE BITI JEDAN OD GLAVNIH ADUTA RIJEKE 'Oni su favoriti, ali nema straha! Ako prođemo, tata bi mogao okrenuti janjca!'

DOMAGOJ PAVIČIĆ Rijekin veznjak lani je bio u Maksimiru i oba su trofeja otišla na Rujevicu, no sad opet može do trofeja
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. travanj 2018. 15:21

Zanimljiva se prepiska vodila na Instagram profilu Domagoja Pavičića nakon što je zabio Dinamu u onoj pobjedi Rijeke 4:1 na Rujevici. Strijelca su se uhvatili njegovi bivši suigrači Marko Mikulić i Herdi Prenga.

“Dane je najponosniji tata na svijetu ovaj tjedan”, napisali Pavičiću prijatelji i dobili brzi odgovor ofenzivca Rijeke:

“Dane će okrenuti janjca!”

Predvečerje novog sraza Dinama i Rijeke bilo je idealna prilika za pitati Pavičića je li otac Dane “okrenuo janjca”?

- Ha-ha, bila je to dobra zafrkancija s prijateljima - kaže Domagoj Pavičić. - Ako uđemo u finale, onda bi svakako mogao okrenuti janjca, no bit će vremena kad završi sezona, ha-ha...

Prije priče o Dinamu osvrnuo se Pavičić još jednom na remi protiv Hajduka.

- Utakmica je mogla otići u drugom smjeru da je Ismajli isključen? Neću komentirati suđenje, ali moram reći da je po meni ono čisti žuti kartom. Na kraju mislim da je remi realan, bilo bi drugačije da smo bili precizniji u dodavanjima. Ono što smo kod pogotka školski odradili, u nekim drugim situacijama kada smo izašli na zadnju liniju Hajduka nismo bili mirni. Uvjeren sam da na Maksimiru možemo popraviti taj segment jer nam je bio dobar u dosadašnjim utakmicama.

Matjaž Kek je najavio da Rijeka ide u goste Dinamu po prolaz. Naravno, što bi drugo trebao reći, u jednoj utakmici nema kalkulacija, a upravo su dobre igre zalog za optimizam Riječana.

- Dinamo je u Maksimiru favorit, ali znamo koliko možemo i baš kako je trener rekao - idemo pobijediti. Nećemo se uplašiti, ali treba zaboraviti onu utakmicu na Rujevici, sada nas čeka potpuno drugačija priča.

Mogu podvaliti, zabiti...

Točno je da onaj ogled s Rujevice neće ništa značiti, ali dojam je da je upravo taj trijumf Bijelima bio svojevrsna potvrda vlastite kvalitete nakon zimske stanke iz koje su izašli s mnogim nepoznanicama.

- Kada pobijediš Dinamo, odmah ti se napuni samopouzdanje. K tome, pobijedili smo s velikom razlikom i takva nam je utakmica sigurno trebala. Samopouzdanja imamo, falit će nam Čolak koji je bitan za našu agresiju, drži dubinu, može zadržati loptu, zna zabiti gol... Šteta što ga nema.

Kup je Rijeci i praktički posljednja prilika da sezona na kraju bude trofejna.

- Još je dosta bodova u igri u HNL-u i gledat ćemo da ih osvojimo što više, a da se ne osvrćemo na druge, ali realno, Kup je prilika za trofej. Znamo da će biti teško, ali nitko nije ni mislio da će biti drugačije.

HNTV

Za Pavičića bi najgori scenarij bio onaj da drugu sezonu zaredom ostane bez trofeja. Lani dok je bio u Dinamu oba su otišla u Rijeku, sada kad je došao na Rujevicu, ako Bijeli ne uđu u finale, ponovo će ostati bez prilike da mu sezona bude trofejna.

- Ne bi bilo dobro da mi se nastavi taj niz, nadam se da ću ga s Rijekom prekinuti i napravit ću sve da tako bude. Bez obzira na Dinamo s druge strane. Pratio sam što se tamo događa, imaju u ovom trenutku nešto problema s ozljedama, ali Dinamo ne smiješ nikada podcijeniti. I zamjene koje uđu jednako su kvalitetne. Dinamo je u Maksimiru favorit s kim god da igra. Mi moramo zato gledati sebe, da budemo koncentrirani, kvalitetni u izvedbi...

Puno će Rijeci značiti i dobra igra Pavičića, njegova statistika u proljetnom dijelu sezone, kaže da u sedam utakmica ima tri pogotka i tri asistencije.

- Hvala Bogu da mi je krenulo, nadam se da će se tako i nastaviti. Na treninzima radim maksimalno, trudim se u svakom trenutku što je trener nagradio povjerenjem koje mi ukazuje i nadam se da ću njemu, ali i suigračima, klubu, još uzvratiti dobrim igrama. Imao sam dobru sezonu i u Lokomotivi, tada sam više zabijao i manje asistirao, ali sam zadovoljan, odgovara mi uloga koju igram, mogu podvaliti, zabiti...

To znači i da ako se ponovo dogodi situacija poput one s Rujevice kada je probio Livakovića neće biti milosti?!

Nema milosti

- Normalno da neću, na travnjaku nema milosti ni prema kome.

Na Rujevici svoj pogodak nije slavio, ali tada se posebno razveselio onome Jakova Puljića.

- Bio sam sretan zbog cimera, znam koliko mu znači pa me malo ponijelo. Prijatelji iz Zagreba nisu zamjerili? Ja svoj pogodak nisam slavio, a nema se tko naljutiti ako slavim pogodak svoje momčadi! - zaključio je Domagoj Pavičić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 17:50