foto: Damir Krajać / CROPIX
PRIPREME ZA LIGU PRVAKA

NEKI NOVI MODRI Dinamo pronašao zamjenu za Ademija i Brekala, za 2,5 milijuna eura stižu pojačanja iz Italije

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 19. svibanj 2016. 23:01

Trener nogometaša Dinama Zoran Mamić nedavno je rekao kako ovo ljeto ne treba očekivati veliku fluktuaciju kadra, samo popunu ispražnjenih položaja, pa su tako u završnoj fazi realizacije dva dolazna transfera: Josipa Radoševića i Ante Rebića!

Obojica su se i u prijašnjim prijelaznim rokovima spominjali u kontekstu Dinama, no ovaj put je stvar praktički dogovorena, čeka se samo potpis njihovih trenutnih klubova, Napolija, odnosno Fiorentine.

Nakon Zadrana Splićani

Dolazak dvojice 22-godišnjaka, od kojih se defenzivni vezni sviđa Zoranu, a krilni napadač Zdravku Mamiću, uklapa se u politiku “pohrvaćivanja” igračkog kadra i veće orijentacije na domaće nego na inozemne igrače ako su im vrijednosti i potencijal podjednaki. Tako će stanovnici plave svlačionice nakon Zadranina Dominika Livakovića, koji će pojačati konkurenciju među vratarima, postati i dva rođena Splićanina, jedan Hajdukovo, a drugi Splitovo dijete, oba iz dalmatinskog zaleđa, jedan Dugopoljac, drugi Imoćanin.

Radošević je iz Hajduka otišao u Napulj u zimskom prijelaznom roku 2013., no u Napoliju se očekivano nije naigrao u prvoj momčadi pa je proljeće i jesen 2015. proveo u Rijeci i ostavio dobar dojam, da bi proljetos bio posuđen španjolskom Eibaru i odigrao, među inim, po 90 minuta protiv Barcelone i Seville.

Ukupno 2,500.000 ⁈

Pogađate već, Radošević se dovodi jer je Ademi do daljnjega suspendiran, a posao završava Marko Vukelić, čovjek od najvećeg povjerenja Zorana Mamića. Kako mu ugovor s Napolitancima istječe u lipnju 2017., mogli bi ga dati za milijun eura.

Rebić se, pak, nije naigrao u Fiorentini, u koju je došao u ljetnom prijelaznom roku 2013., a prošlo proljeće proveo je u ispaloj Veroni, skupivši 10 nastupa. Napadač se jako sviđa Zdravku Mamiću, koji ga je i prije tri godine htio otkupiti od braće Žužul, a ne treba ni podsjećati da je Rebića tadašnji izbornik Niko Kovač vodio na SP u Brazil i imao s njime velike planove. Rebićje u sezoni 2014./15. bio na posudbi u RB Leipzigu, a u Maksimiru će preuzeti ulogu koja je bila namijenjena Josipu Brekalu, upravo prodanom Wolfsburgu. Ugovor mu istječe u ljeto 2018., Fiorentina bi ga prodala za 1,500.000 eura...

Linker
19. travanj 2024 02:47