Foto: Boris Kovacev / CROPIX
POZITIVNI NAPISI MEDIJA

NEKO NOVO VRIJEME Dinamova renesansa događa se u odsutnosti Zdravka Mamića, ali on je i dalje jedan od autora. Inzistirao je na dovođenju Oršića...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. rujan 2018. 13:03

Ima li sve ovo što se događa Dinamu veze s izbivanjem Zdravka Mamića? Kad se radi o renesansi jednog dijela navijačkog puka, onda je odgovor sasvim jasan i glasi - da!

Najžešći Dinamovi navijači sa sjeverne tribine navijaju na spektakularan način, bodre plave dečke od prve do posljednje minute, pozivaju i ostale tribine na bodrenje. U vrijeme dok je u loži sjedio Zdravko Mamić, to nije bilo tako. Letjele su uvrede na njegov račun, stvarao se jaz među navijačima, dok bi sa sjevera krenule ‘iščašene’ rečenice, s ostalih tribina čuli su se zvižduci, onda bi se čulo ‘j..o vas Mamić’. I tako, često je cijela atmosfera bila mučna što sad nije slučaj. To jest činjenica. Kao i to da su tjelesnim nestankom Mamića iz Maksimira mnogi mediji promijenili ploču kad se radi o praćenju kluba. Nekada su i nakon prekrasnih pobjeda, Dinamove dominacije i superiornosti, osvajanja titula uvijek provlačili ‘da, ali tu je Mamić’... To je imalo za cilj umanjivanja Modrih dostignuća, jer se njegovo spominjanje dovodilo u negativan kontekst. Toga sada također nema.

Medjugorje, 060618.
Zdravko Mamic za vrijeme presude nalazio se u Medjugorju odakle je iz restorana Villa Regina pratio citanje presude u Osijeku.
Nakon procitane presude odrzao je konferenciju za medije.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
Zdravko Mamić

O Dinamu gotovo svi mediji govore i pišu sve najbolje, bez onog ‘da, ali...’ Sve je isključivo bazirano na nogometnim temama, događajima na travnjaku. Gdje Dinamu ide izvrsno. Također, nema više onih maratonskih press konferencija u kojima je Mamić govorio o sudskim postupcima i koji se skretali s nogometnih tema, nerijetko loptu gurajući u drugi plan. Znamo koliko su mediji bitni u stvaranju atmosfere oko kluba, pa je prebacivanje isključivo na nogomet definitivno pomoglo Dinamovoj medijskoj slici.

Međutim, valjda je i svakom laiku jasno da Zdravko Mamić duhovno nije iščeznuo iz Dinama. Svi hvale trenera Bjelicu, pojačanja koja su stigla u Maksimir, ovosezonsku dobru sportsko-kadrovsku politiku. Dakle, Nenada Bjelicu u Dinamo je doveo Zdravko Mamić, to naravno svi znaju. Dao mu je, hvala Bogu, slobodne ruke kad se radi o dovođenju igrača. Nije kazao ni jednu riječ kad se Bjelica suprotstavio dovođenju Sammira kojeg je Mamić htio vratiti. Mamiću je palo napamet svojedobno otimanje Gavranovića Rijeci, on je samostalno doveo Hajrovića, danas jednog od najboljih igrača Dinama, kad je većina članova Uprave bila protiv, jer su se plašili povratak bivše ozljede.

VIDEO: DRAŽEN MIKULČIĆ

Isto tako, on je inzistirao na dovođenju Mislava Oršića, makar je Uprava držala da je za njega preskupo platiti 1,5 milijuna eura. Danas je Oršić također jedan od najboljih igrača... Dakle, kad se radi o stručnom stožeru i treneru Bjelici, te dovođenju igrača koji su se danas nametnuli kao bitne figure, Mamićev doprinos je velik, on je jedan od autora cijele priče.

Dakle, sve ovo što se danas događa s Dinamom, ima veze s Mamićem, na ovaj ili onaj način.

Linker
24. travanj 2024 01:23