Split, 171217
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga 2017/2018, 20. kolo utakmica HNK Hajduk - NK Inter
Na fotografiji: Torcida. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

BEZ 'NAKLONA' ZA SJEVER

NEMA MIRA NI POMIRENJA NA POLJUDU Usprkos visokoj pobjedi Torcida transparentom poslala jasnu poruku, a igrači nisu pozdravili navijače

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.12.2017. u 18:08

 • Iako je Hajduk s visokih 5:0 pobijedio Inter na Poljudu u 20. kolu Prve HNL opet nije bilo 'zajedničkog jezika' između navijača i igrača.

  Izuzev aplauza sjajnim potezima i golovima kakav je onaj krasni Ercegov za 4:0, navijači su na mahove izražavali svoj protest.

  "Sretni blagdani na -12", stajalo je na transparentu koji je Torcida razvila odmah nakon susreta, a aluzija je jasna - veliki zaostatak za vodećim Dinamom na tablici.

  "Nakon 15-ak minuta igre sa sjevera Poljuda čuli su se povici 'igrajte pi*kice', a ostatak Poljuda reagirao je na njih zvižducima.

   

   

  Željko Kopić je po dolasku na klupu upisao pet pobjeda i remi, ali Torcida i dalje ima zamjerke prema upravi na čelu s predsjednikom Kosom. Igrači nisu nakon utakmice otišli pred sjevernu tribinu kako su inače običavali proteklih sezona. Odlazak pred sjever bio je ritaual, klasika Poljuda. Međutim, od Rudeša više nema "naklona" za sjever, pa se isto ponovilo i nakon Intera. Ne, nema pomirenja.

  Na ogradu je izvješen itransparent "Odgovornost, a ne demagogija" koji prati sve utakmice Hajduka od Rudeša pa dalje. Kratko je trajalo pjevanje navijačima, jer ostatak utakmice Torcida je samo navijala za Hajduk.

  Bilo je tu nešto pirotehnike, grubih i vulgarnih uvreda na račun državne tajnice za sport i na kraju opet verbalni dvoboj sa igračima.

   

  Iz drugih medija