CROPIX
REZULTAT NIJE BITAN

NEMA PROBLEMA ZA DINAMO, ČAK NI KADA SE DOGODE NESRETNA POGREŠKA I OZLJEDA Nenad Bjelica otkrio najvažniju novost nakon prvog poraza na pripremama

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2019. 23:55

Dinamo je u prvoj od četiri pripremne utakmice u Moravskim Toplicama izgubio 1:0 od poljske Cracovie (četvrta momčad Poljske), uz to se ozlijedio i sjajni portugalski bek Ivo Pinto, ali trener Nenad Bjelica nije nakon susreta bio nezadovoljan.

Iskoristili su Poljaci jednu od rijetkih grešaka Dinamove obrane i vratara Zagorca i uspjeli do kraja preživjeti Dinamov pritisak i sačuvati vodstvo. Uz to, Pinto je zadobio tek lakšu ozljedu, otkriva Bjelica.

- Cracovia je vrlo natjecateljska momčad, imaju karakternog trenera, koji traži agresivnost i to je za nas bio dobar test. Rezultat nije bitan, nesretno smo izgubili zbog jedne pogreške, ali dojam je pozitivan. I mladi igrači bili su na visokoj razini, i Ćuže, i Gvardiol, i Đurasek, ostali su odradili svoju dionicu koju smo planirali. Pinto? Dobio je udarac u mišić, nije ništa ozbiljno, glavno smo odradili dobrih 90 minuta - rekao je Bjelica te dodao:

- Krenuli smo u najtežu fazu priprema, pa dolaze dva lakša protivnika i onda ćemo na kraju odigrati protiv Orenburga, koji je razina Cracovije, da odigramo s 22 igrača. Cracovia je vrlo dobra momčad, ali opet, imali smo dobrih trenutaka, manje dobrih, pogotovo kod izgubljene lopte. Zadovoljan sam pristupom, ali takav i mora biti, to je prvi preduvjet koji moraju igrači zadovoljiti.

SLJEDEĆE UTAKMICE DINAMA

U utorak, 2. srpnja hrvatski prvak igra protiv Austrije Klagenfurt, a dan kasnije protiv slovenskog Dekanija. Posljednju utakmicu na ljetnim pripremama Dinamo će odigrati u subotu, 6. srpnja protiv ruskog Orenburga.

2. srpnja: Dinamo - Austria Klagenfurt

3. srpnja: Dinamo - Dekani

6. srpnja: Dinamo - Orenburg

Linker
21. travanj 2024 02:00