CROPIX
NIŠTA SE NE PREPUŠTA SLUČAJU

NEMA VIŠE RAZLIKE IZMEĐU DINAMA U EUROPI I DINAMA U HNL-U! Ovo je vjerojatni sastav Modrih za današnji okršaj na Maksimiru i mogući povratak na vrh

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. listopad 2019. 11:07

Nenad Bjelica nakon svake europske utakmice dočeka isto pitanje, kako se sad poslije takvog susreta i europskih 90 minuta vratiti HNL-u.

Objašnjava on da svi moraju razmišljati samo o prvoj sljedećoj utakmici, da i u ligi Dinamo mora igrati punom snagom i zaboraviti adrenalin i doživljaje tih velikih utakmica. No, često se događa suprotno, da se nakon utakmica u pretkolima ili u skupini Dinamo oklizne na prvoj idućoj HNL stepenici. Ako ne rezultatom, onda barem igrom.

Ove sezone Dinamo se u HNL-u tri puta spotaknuo, sva tri puta na gostovanjima i sva tri puta nakon europskih utakmica. Prvi je put, nakon 1:1 s Ferencvarosem u prvom dvoboju u Osijeku odigrao 0:0, drugi put je poslije 1:1 u Trondheimu i plasmana u Ligu prvaka izgubio derbi na Poljudu (0:1), a onda je u sad već legendarnom susretu izgubio u Varaždinu (0:1) samo tri dana poslije veličanstvenih 4:0 s Atalantom.

Jedino je nakon trijumfa u Budimpešti, nakon 4:0 protiv Ferencvarosa uspio Dinamo pobijediti u Zaprešiću 2:1, ali jedva, s igračem više strepio je do zadnje minute. Stoga je pitanje s početka logično i prije dvoboja s Koprivničanima u Maksimiru (subota, 17 sati), jer koliko god netko mislio drugačije, nakon svega što su Modri doživjeli na Etihadu nije se lako prešaltati na domaću stvarnost.

MOGUĆI SASTAV ZA SLAVEN BELUPO

Zagorac - Pinto, Dilaver, Perić, Leovac - Ademi, Olmo, Gojak - Kadzior, Gavranović, Oršić

Kakav će, dakle, Dinamo istrčati protiv Koprivničana? Ima Bjelica manjih problema s ozljedama, Kevin Theophile-Catherine osjeća posljedice utakmice sa Cityjem, on sigurno neće igrati, kao ni Lovro Majer, koji se još nije oporavio. No, sigurno je da nećemo protiv momčadi Ivice Sertića gledati potpuno ‘izrotirani’ Dinamo, Bjelica neće promijeniti devet ili 10 igrača u odnosu na one koji su istrčali na Etihadu, već možda trojicu ili četvoricu.

Pokazalo se i protiv Lokomotive da je to pravi put, a kako sad dolazi reprezentativna stanka i nema nekog razloga za odmaranje. Pitanje je tek tko će se od onih koji osjećaju sitne zdravstvene probleme do subote potpuno oporaviti i biti fit za utakmicu. Kratko i jasno, u subotu u Maksimiru možete očekivati vrlo jak Dinamo, pobjeda i tri boda uoči stanke jedina su mogućnost!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:01