Tom Dubravec / CROPIX
PLAĆENIJI I OD IZBORNIKA

NENAD BJELICA DALEKO JE NAJPLAĆENIJI TRENER U POVIJESTI HNL-a! Njegov glavni konkurent zarađuje čak pet puta manje

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. travanj 2020. 01:50

Na početku ove sezone Gazzetta dello Sport tradicionalno je objavila godišnje plaće aktera talijanske Serie A. U rujnu prošle godine među trenerima je uvjerljivo najplaćeniji bio Antonio Conte s čak 11 milijuna eura, a iza njega su slijedili Maurizio Sarri (Juventus - 5,5), bivši trener Napolija Carlo Ancelotti (5), pa s tri milijuna eura Paulo Fonseca (Roma) i Siniša Mihajlović (Bologna). Na dnu ljestvice nalazila su se dvojica hrvatskih trenera; Ivan Jurić u Veroni s godišnjom plaćom od 600.000 eura i Igor Tudor, koji je u Udineseu zarađivao pola milijuna eura po sezoni.

Nenad Bjelica je s godišnjom plaćom od 1,2 milijuna eura godišnje neto, najplaćeniji trener u Prvoj HNL u povijesti, a u Italiji bi, prema podacima iz rujna prošle godine, s tim iznosom držao 12. mjesto na listi najplaćenijih trenera. U Hrvatskoj je, naravno, bez konkurencije. Igor Tudor s 240.000 eura godišnje ima čak pet puta nižu plaću od Bjelice. Matjaž Kek je u Rijeci imao oko 300.000 eura godišnje, Simon Rožman danas ima oko 100.000. Manje od Bjelice, čini se, zarađuje i izbornik Zlatko Dalić, čija je plaća prema neslužbenim podacima oko milijun eura godišnje.

Kao najplaćeniji trener na svijetu ističe se Diego Simeone, koji prema podacima iz raznih izvora zarađuje oko 40 milijuna eura godišnje u Atletico Madridu. Pola, otprilike, od kluba, pola od sponzora.

Linker
19. travanj 2024 21:47