CROPIX
SVI U NAPAD

NENAD BJELICA ODUŠEVLJEN SCENAMA PRED MAKSIMIROM 'Atmosfera ne može biti bolja! Nemamo razloga nikoga čuvati, u svakoj utakmici idemo na pobjedu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. veljača 2019. 15:39

Uživao je trener Dinama Nenad Bjelica gledajući taj beskrajni red za ulaznice, za uzvratnu utakmicu s Viktorijom iz Plzena. Pogled mu je krenuo dalje od popularnog Pimpeka, duboko niz Maksimirsku cestu... Još se jednom mogao uvjeriti što je sa svojom momčadi napravio jesenas, koliko su se Zagrepčani i ostali navijači Dinama zaljubili u momčad koju je stvorio. Taj dugački red, ta euforija plod je odličnih igara Modrih, u konačnici, njegova rada.

Veseli me red

- Naravno da me veseli kad vidim taj ogromni red za ulaznice, svakoga mora veseliti. I ispunjavati ponosom. Mislim da će stadion biti pun, to je prekrasno - rekao nam je Bjelica.

Ali naravno, prije tog spektakla u uzvratu, ima utakmica, prva je već u subotu protiv Istre 1961, a onda slijedi prva utakmica s Česima u Plzenu. Na utakmici s Rudešom, u onoj atraktivnoj golijadi vidjeli smo da se trener na teren odlučio izvesti najjači Dinamo, najbolju postavu, onu koju volimo nazivati europskom. Tako će, po svemu sudeći, biti i protiv Istre 1961, Bjelica će ponuditi sastav iz kojeg će većina igrati u Plzenu...

- Nemamo razloga nikoga čuvati, u svakoj utakmici idemo na pobjedu, igrat će najspremniji. Nismo u prosincu da bismo morali odmarati igrače. Svi koji su zdravi i u treningu igrati će protiv Istre. Ta nam je utakmica sad prioritet.

To vam znači, gospodo navijači Dinama, da u subotu opet možete očekivati još jedno spektakularno izdanje Modrih, na razini onoga s Rudešom. Pa bi bilo zgodno da navijači u većem broju pohode Maksimir. Protiv Rudeša ih se skupilo premalo, a imali su što vidjeti. Jer, ljubitelji plave boje, ne igra Dinamo samo Europu, igra i HNL. Svi vi koji ste od ranog jutra čekali ulaznice za Viktoriju, možete u subotu vidjeti što vas očekuje u toj uzvratnoj utakmici, možete se uvjeriti da niste bez razloga tako dugo stajali u redu, neka vam Istra 1961 bude neka vrsta predigre za veliki uzvrat s Česima.

Iako u Maksimiru sve izgleda idilično, ima problema. Recimo, Theophile-Catherine je jučer prvi put trenirao nakon sedam dana, posljednji trening obavio je prošli četvrtak. Sigurno neće igrati protiv Istre, ali za Viktoriju bi mogao biti spreman. Bitno je naglasiti ‘mogao bi’, jer to definitivno nije sigurno.

- Pitanje jest što će biti s Emirom Dilaverom. Jučer je odradio jači trening, ali ima laganih muskularnih problema, tako da ćemo vidjeti kako će sve izgledati. Nadamo se da će svi biti spremni za četvrtak - priča nam Dinamov trener.

Stoperi uvijek vrhunski

Naravno, na prvi pogled izgleda zabrinjavajuće ako za sraz u Plzenu ne bude spreman prvi stoperski par, Theophile-Catherine - Dilaver. Taj dvojac bio je obrambeni temelj europskog Dinama, to su bili momci koju su nas svojim izvedbama oduševljavali jesenas. Međutim, trener Bjelica drži da je njegov roster dovoljno moćan, da ima igrača koji sve mogu odraditi na najbolji mogući način.

- I da se to kojim slučajem dogodi, nema nikakve frke! Ovi dečki koji su igrali tijekom sezone na stoperskim pozicijama uvijek su dobro odigrali. Zapravo, svi su odigrali vrhunski.

Damian Kadzior dva tjedna nije bio u treningu s momčadi, ima nekih zaostataka u radu, ali trener Bjelica kaže:

- Za tjedan dana biti će mnogo spremniji, tako da vjerujem da će biti spreman za prvu utakmicu s Viktorijom.

Dakle, u Plzenu sigurno neće igrati rekonvalescenti Mario Gavranović i Ivan Šunjić, te Izet Hajrović koji ne može igrati zbog viška kartona. Za one koje smo spomenuli još se definitivno ne zna, ali bez obzira na sve, kao i obično atmosfera u plavom domu je sjajna, inspirirajuća.

- Atmosfera ne može biti bolja! Nakon ovakve pobjede u prvenstvu protiv Rudeša, momčad je puna samopouzdanja, jedva čeka sljedeće utakmice. Uvijek je dobro krenuti s takvom energijom. A ovo što sam danas vidjeli pred Maksimirom, taj red za ulaznice nije samo dodatni motiv, već i velika odgovornost. Koja od nas traži da svaku sljedeću utakmicu igramo s stopostotnim angažmanom, da damo svoj maksimum, te da naši navijači uživaju s nama - zaključio je Bjelica.

Linker
24. travanj 2024 13:17