Ronald Gorsic / CROPIX
SADA JE JASNO

NENAD BJELICA RAZJASNIO SVE NEJASNOĆE OKO 'SLUČAJA PETKOVIĆ' I OTKLONIO SVE PRIČE O KAZNI 'Bruno nije suspendiran'

Piše: HinaObjavljeno: 27. svibanj 2019. 01:01

Dinamo je u velikom stilu kompletirao povijesnu sezonu u kojoj su osvojili naslov prvaka HNL-a, igrali maestralno u skupini Europske lige te na kraju izborili povijesno 'europsko proljeće' nakon dugih 49 godina čekanja.

Plavi su sezonu završili na uvjerljivo vodećem mjestu prvenstva, sa 29 pobjeda, pet remija i samo dva poraza. Postigli su 74 pogotka, a primili 20.

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Momčad trenera Nenada Bjelice osvojila je 92 boda, što je 25 bodova više od prateće Rijeke i 30 od Hajduka. Dinamu je ovo 20. naslov prvaka Hrvatske, a ukupno 30. naslov nacionalnog prvaka. Upravo iz tog razloga Dinamo će od sada nositi treću zvjezdicu na dresu.

"Nemam riječi kojima bih opisao našu sreću i koliko volim ove dečke. Bila je sjajna sezona, na kraju i pobjeda nad Hajdukom za naše navijače," kazao je Bjelica pojasnivši zašto Bruno Petković nije bio u krugu kandidata za nastup.

"Petković nije suspendiran nego ga nisam vidio s dovoljnom energijom za ovu utakmicu i zato nije bio u kadru."

Uoči utakmice pojavile su se glasine da Petković nije u krugu momčadi zbog izostanka sa službenog fotografiranja organiziranog dva dana prije. Navodno to novopečenom hrvatskom reprezentativcu nije prvi takav eksces, a Bjelica je zasigurno time htio poslati snažnu poruku mladome nogometašu.

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: slavlje GNK Dinama koji je  osvojio 20-ti naslov prvaka Hrvatske.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Ipak, trener Dinama je ponudio drugačiju verziju kojoj u prilog ide i činjenica da je Petković proslavio dodjelu trofeja HNL-a zajedno s ostalim suigračima na Maksimiru pred zagrebačkom publikom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 04:10