Marko Todorov / CROPIX
REAKCIJE NAKON DERBIJA

NENAD BJELICA VRLO ZADOVOLJAN: 'Nisu nam stvorili priliku iz igre!'; ZEKIĆ VIDNO RAZORAČAN: 'Nisu oni ništa napravili, Dinamo se povukao...'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 01:56

Dinamo je u Maksimiru u derbiju 4. kola HNL-a svladao Osijek rezultatom 2:1. Modri su dominirali u prvom poluvremenu, a do kraja utakmice rutinirano su zadržali vodstvo. Osječani su tek u drugome dijelu pokazali potrebnu agresiju i pružili otpor aktualnome prvaku.

Dinamo je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice koji su dosad držali Bijelo-plavi i tako stvorio mirnu atmosferu uoči play-offa.

Osmijeh na licu Nenada Bjelice dovoljno je govorio. Upisana su tri boda u derbiju kola, a i ni jedan se igrač nije ozlijedio uoči važnoga okršaja u srijedu u Bernu protiv Young Boysa...

"Zadovoljan sam, kako ne bih bio! Srušili smo lidera, pobijedili i zasjeli na vrh ljestvice. A znali smo da neće biti nimalo lako, izmorila nas je u utorak utakmica protiv Astane, neki su se igrači doista potrošili do kraja i požalili su se na umor", govorio je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Potom je nastavio:

"Oprezno smo dočekali Osječane, ali na kraju smo suvereno pobijedili, bez imalo stresa i problema. Djelovali smo sigurno, kontrolirali smo igru, nismo suparniku dopustili da se razmaše. Uostalom, Osječani su opasnije zaprijetili tek nakon dva prekida, u igri nisu došli do prilika za pogodak, što jasno govori o našoj dobroj defenzivnoj igri", kaže Bjelica.

Ipak, u posljednjim trenucima Osijek je imao još jedan prekid, udarac iz kuta, nakon kojeg je prijetio izjednačenjem, tada je svakako bilo malo nervoze na plavoj klupi...

"Morali smo ranije zabiti taj drugi gol i odlučiti pobjednika, riješiti utakmicu. Da smo ranije poveli 2:0, sve bi bilo lakše, iako je i ovako dobro, pamte se bodovi i okrećemo se prema Bernu."

Što znate o Young Boysu?

"Iskreno, još ih nisam gledao! Prošle sam godine vidio neke njihove utakmice i znam da su ozbiljna momčad. Od subote počinje priprema za Bern, potanko ćemo ih analizirati i uvjeren sam da ćemo spremni dočekati utakmicu u srijedu."

Je li inačica igre s dva klasična zadnja vezna igrača jedna od ideja za okršaj u Švicarskoj?

"I protiv Astane smo većim dijelom utakmice tako igrali, s Ademijem i Gojakom, a protiv Osijeka sam tražio od Ademija da više igra prema naprijed. Vidjet ćemo, to je svakako jedna od opcija", rekao je Bjelica.

A trener Osijeka, bio je vidno razočaran:

"Čestitke Dinamu i želim plavima svu sreću u Bernu. Nismo bili na željenoj razini, nismo igrom opravdali prvo mjesto na ljestvici. Nedostajalo nam je žestine i energije, posve smo zakazali u igri prema naprijed. No, to je tako kad se igrači bez lopte kreću na nižerazrednoj razini... K tome, primili smo gol nakon prekida na nedopustiv način, nevjerojatno je kako je Dinamov igrač ostao sam u sredini 16-erca. A i drugi je gol posljedica nediscipline", u analizi utakmice upozoravao sam da je Dinamo strahovito moćan u tranziciji, a onda baš na taj način primimo gol", jadao se Zekić.

Iako je ulaskom Lope i Bočkaja u posljednjih pola sata Osijek djelovao nekako opasnije, Zekić je odmah i to objasnio:

"Nisu Lopa i Bočkaj ništa posebno napravili, niti smo mi njihovim ulaskom pojačali ritam. Dinamo se jednostavno povukao, pa je izgledalo da smo mi opasniji. Ali, to je bio samo privid", razočarano je govorio Zekić.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:26