CROPIX
ČUDAN IZBOR

NEOBIČNA ODLUKA KOJA JE UZNEMIRILA POLJUD I GRADSKI VRT! U HAJDUKU SE PITAJU: 'PA KOJI JE TO KRITERIJ?!' Za sudačkog šefa nema ništa sporno...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. veljača 2020. 12:47

U subotu će Osijeku i Hajduku suditi Zagrepčanin Fran Jović. A zašto baš on? Svi se to pitaju kada je jasno da je čovjeku natovaren golem teret na leđa.

Znano je, vodio je sudski spor protiv današnjeg trenera splitskog kluba Igora Tudora. Jedan je i izgubio pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog tužbe za klevetu. Od drugog je na kraju odustao i prihvatio pomirenje s Tudorom, a sada će voditi derbi. Zasigurno s velikim dodatnim opterećenjem. Zar izbor suca za prošli derbi protiv Rijeke nije bio dobar poučak?

I sada, opet, odabir suca Jovića za derbi Osijeka i Hajduka iznova, u najmanju ruku, otvara prijepore. Treba vjerovati njegovu znanju, kvaliteti i iskustvu, ali tek ćemo po okončanju subotnjeg susreta znati je li uspio svoj posao, ponavljamo, zbog sudske tužbe koju je podnio protiv Hajdukova trenera Tudora, odraditi neopterećeno i pravedno, uspješno. Bez “repova”.

Koprivnica, 090319.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 24. kola 1. HNL izmedju NK Slaven Belupo i NK Hajduk.
Na fotografiji: sudac Fran Jovic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Jović je u formi, spor s Tudorom ne držim bitnim

Zašto je Fran Jović izabran za suca dvoboja u Gradskom vrtu koji za tri dana igraju Osijek i Hajduk, upitali smo šefa sudačke organizacije Šibenčanina Antu Kulušića.

- Ne znam zašto Jović ne bi sudio utakmicu Osijeka i Hajduka. Povjerenik za suđenje je tako izabrao, ne miješam se u njegov izbor, a ono što mogu reći jest činjenica je da Jović iza sebe ima veliko iskustvo suđenja ovakvih utakmica u HNL-u. Uostalom, Jović je trenutno u dobroj formi - kazao je Kulušić i potom objasnio:

- Nema dugo da je sudio utakmicu grčkog prvenstva između AEK-a i Panathinaikosa, a svi znamo kako su to “vruće” utakmice. Puno teže od ovih koje suci imaju u našoj ligi. Jović je za mene kvalitetan sudac, a to što je nedavno s Tudorom imao spor, ne držim bitnim. Naime, Tudora je tužio dok je ovaj bio trener u Turskoj, a ne u Hrvatskoj i taj sudski spor je završen. Zato ne vidim nijedan razlog zašto Jović i dalje ne bi sudio Hajduku. Previše se buke diže oko ničega. Jović se i do sada dobro nosio sa zahtjevnim utakmicama, a uz pomoć VAR-a problema ne može ni biti - zaključio je Kulušić.

Po kojem je kriteriju on izabran?

Klupski stav Hajduka glede delegiranja Frana Jovića za subotnji osječki dvoboj sažet je u dvije jasne rečenice.

- S obzirom na svima dobro poznate okolnosti i na važnost utakmice, malo je čudno da je Komisija za suce delegirala upravo gospodina Jovića. Mi tu odluku ne možemo promijeniti, ali nije nam jasno po kojim je kriterijima baš on odabran.

Unatoč sudačkom sporu, treba ipak reći da Tudor nikada nije izgubio utakmicu kada je sudio Fran Jović. Jedna pobjeda i četiri remija u pet utakmica na klupi Hajduka sa sucem Jovićem na travnjaku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 02:54